HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Mentsük, ami menthető

2011.11.17. 13:52 Travis.CG

Az egyik szkriptemet elindítottam, majd egy másik munkamenetben véletlenül kitöröltem. Nem volt bonyolult program, de hosszú fájlnevek és elérési utak voltak beledrótozva, amit nem szívesen írtam volna újra.

Mivel még futott, egy munkatársam javasolta, hogy próbáljuk megmenteni. Ext3 fájlrendszert használtam. Az első szóba jöhető program az ext3undel. Az Amazonos Linux csomagjai között nem szerepelt. Ugyan így nem szerepelt az icat sem. Két lehetőség volt, vagy forrásból installálom, vagy másik lehetőséget keresek.

Az lsof parancs megadta az inode számot is, ezért olyan eszközt kerestünk, ami ez alapján fér hozzá a fájlhoz. A find -inum nem segített. Végül megtaláltuk a megoldást.

A /proc könyvtárban megkerestük a process azonosítóját (ezt is kiírja az lsof), beléptünk, majd az fd könyvtárba mentünk. Itt kiválasztottuk azt a fájlt, aminek a száma megegyezett az lsof FD mezőjében leírtakkal. Ez a mi fájlunk. Ezt utána nyugodtan másolhatjuk.

A módszer csak olyan állományok esetén működik, amelyekhez van olvasási jogosultságunk.

Szólj hozzá!

Címkék: rendszergazda

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr973389776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása