HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Maven bonyodalmak

2012.07.19. 09:29 Travis.CG

A programozásnál nem elég a nyelvi finomságokat ismerni. A jó programozónak eszközöket is ismerni kell, amelyek meggyorsítják a munkafolyamatait. Alapvetően az én munkámat el tudom látni egyetlen vim szövegszerkesztővel, de mikor felvettek jelenlegi munkahelyre - ahol a programozók hatalmas multinacionális cégeknél dolgoztak korábban - bizony a vim már nem volt elég. (A java egyébként sem az a nyelv, amin olyan egyszerű pusztán egy szövegszerkesztővel fejleszteni. )

Szerencsére a nagyobb tapasztalattal rendelkező kollégák beüzemelték ezeket a rendszereket, és nekem nem kellett mást csinálni, csupán használnom azokat. Az idők során újabb eszközök jelentek meg, azokat integrálták, megoldották, hogy a sok inkombatibilis eszköz valami módon együtt tudjon dolgozni.

De történt, hogy új gépet kaptam, ráadásul tesztelnem kellett egy olyan gyorsan iramban fejlesztett alkalmazást, hogy elkerülhetetlenné vált, hogy ne nekem kelljen fordítani az egész rendszert. De ehhez be kellett üzemelni például a Mavent. Gondoltam ez jó alap lesz, hogy megismerjem kicsit jobban ezt az eszközt, ezért saját magam kezdtem el beállítani a gépemen.

Ahogy lenni szokott, problémába ütköztem. Megkértem a legközelebbi programozót, segítsen, de azt válaszolta, ő nem ért a Mavenhez, ez az eszköz rossz, bezzeg régen milyen jól ment a munka, amikor még XY eszköz volt a maga primitívségében. Nem volt mit tenni, szólni kellett a Maven Guru-nak, aki az egész rendszert összerakta, hogy segítsen nekem. A Maven Guru kiíratott velem egy csomó logot, elméleteket gyártott. Mondtam neki, hogy az egyes komponensek letöltésével van probléma, mert ezt mondja a hibaüzenet. De ő továbbra is üzeneteket dekódoltatott velem, kulcsokat hasonlítottunk össze, meg minden-féle feketemágiát űztünk, talán csak csirkét nem álldoztunk. Végül kiderült, hogy van egy weboldalunk, ahol egyetlen linkre kattintással kapásból a legfrissebb verziót tudjuk fordítani.

Végül nem állítottam be semmit, hanem ezt a módszert használtam. De sajnos utólért a végzet. A fejlesztést átvariálták, de a klikkelős módszert nem. Mondanom sem kell, hogy ez is a nyári szabadságok közepén ért. Mivel senki nem fogja helyettem megcsinálni, ideje, hogy kézbe vegyem a dolgot. Félretettem minden munkát, és módszeresen végignéztem, miért nem találja a Maven a titkosító kulcsot. Öt perc alatt megtaláltam, hol írtam el a fájlnevet, ami senkinek nem tűnt fel, majd elkezdtem fordítani.

Mivel a Maven előszeretettel tölt le hihetetlen mennyiségű jar állományt az internet különböző zugaiból, míg megírtam ezt a kis bejegyzést, addigra le is fordult a program.

Szólj hozzá!

Címkék: programozás

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr24665664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása