HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Takarítás

2013.01.29. 22:26 Travis.CG

Ha az ember kicsit jobban ért a számítástechnikához, mint a környezete, akkor a sajnos olyan műveleteket is végre kell hajtani, mint a vírusok, malwarek és egyéb állatfajták eltávolítása Windowsról. Már olyan régóta dolgozom GNU/Linux rendszeren, hogy komolyan meglepődöm, milyen furmányos dolgokat találnak ki.

Egy nőismerősöm panaszkodott, hogy nem érti, de mostanában a gépét ellepték a ledér öltözetű hölgyek. Megkért, hogy tüntessem el őket, mert elég kellemetlen, hogy minden egyes böngészés alkalmával megjelennek.

- Csak azt nem értem, hogy kerültek a gépemre.
- Biztosan valami olyan oldalt látogattál meg.
- Én nem néztem semmi olyat. Csak levelezek, Facebookozok.
Nem szóltam. Türelmesen bólogattam, mint a pap a gyónás előtt.
- Meg néha megnézek egy kötözős pornót.
- Nem gondolod, hogy ott fertőződhetett meg a gép?
- Nem, teljesen megbízhatónak tűnik az oldal.

Bele sem akarok gondolni, milyen lehet a megbízható ebben a kategóriában. A feladat ellenben adott, csak annyi nehezítést kaptam, hogy mindezt távoli eléréssel oldjam meg. A Windows saját tűzfalán kívül nem volt semmi a két gép között, valami miatt mégsem tudtam kapcsolódni. Mindkét gép Windows 7-es volt, mégis teljesen máshogy nézett ki a távelérés dialógusablakja. Végül a TeamViewer volt a megoldás kulcsa, amivel már gond nélkül tudtam irányítani a gépet.

A probléma az volt, hogy a Google kereső találatait eltérítette valami mechanizmus, amitől a ledér hölgyek jöttek fe. Az is feltűnt, hogy a böngésző gyorsítótárában van néhány elem, amit nem tudok törölni. Sajnos csökkentett módba nem tudtam belépni a távoli használat miatt, de a frissítéseket felpakoltam, amivel azt értem el, hogy az eltérített oldalakat a böngésző blokkolta.

Kellett találni valami irtóprogramot, ami ingyenes, de elég hatásos. Egyet sem ismertem, de azt tudtam, hogy ha csak keresek egyet a neten, akkor jó eséllyel egy másik vírusbányát szabadítok a gépre. Az jutott eszembe, hogy ezekről a hamis vírusírtókról biztosan nincs összehasonlító cikk. Találtam is egy ilyet, ráadásul egy híresebb PC újság on-line felületén. A leírások és kommentek alapján kiválasztottam a Spybot Search and Destroyt, ami fizetős, de az ingyenes változata is csinál valamit.

A segítségével eltűntettem a gyanús fájlokat a lomtárból és egyéb helyekről, amitől a hölgyek is eltűntek.

Szólj hozzá!

Címkék: biztonság rendszergazda

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr365052041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása