HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Történések az Amiga Klubban

2013.03.28. 22:24 Travis.CG

Amiga Klubba azért jó járni, mert ott is programozókkal beszélhet az ember, de sokkal kötetlenebb módon. Itt nem kell félni a vezető programozó haragjától, ha egy technológiáról más a véleményünk. Elszidhatunk bármilyen számítógépet, bármilyen programozási nyelvet, még akkor is, ha napi szinten dolgozunk vele.

Ezek a kifakadások nem jelentik, hogy az adott technológia ellenségei lennénk. Nyilván nem azért fejlesztették ki őket, mert teljesen feleslegesek, de ott vannak a technológia függők. Ők először ingyen kapnak egy keveset az anyagból. Ízlelgetik, nem tetszik nekik, de látják, hogy a többiek szívnak belőle, ezért ők is megkóstolják. Ekkor megváltozik valami a fejükben. Már nem úgy látják a világot, mint azelőtt. Hirtelen egyre többet és többet akarnak, majd a beosztottak azt veszik észre, hogy főnökük már minden projektbe belecsempészik az anyagból. Már nem szívja, hanem lövi magának. Nem tud lejönni róla. A technológia lesz az új szerelme. Csak róla beszél.

A kirohanások ezek ellen szólnak.

Furcsa, de az Amiga Klubban az Amigák eléggé háttérbe vannak szorítva. Szinte nem múlik el alkalom, hogy valaki ne hozna valami hardvert, hogy megszereljék, beállítsák, vagy csak kipróbálják, de sokkal többször látom, hogy inkább egymás telefonjait vizslatják. Hiába, egy telefont könnyebb elhozni, mint egy Amigát és hozzá a tápegységet. Bizalmasan már egyik tag megemlítette, hogy elővenni az Amigát elég macerás, hiszen kevés embernek van annyi helye, hogy mindegyik alkatrész elől lehessen.

A legjobb mégis az volt, amikor az egyik Amigo elmesélte, hogyan készített demot. Már Functionon is láttam, hogy a demókészítési stratégiája teljesen egyedi. Egyesek mindent maguk állítanak elő, mások demotoolokat használnak, ő viszont demoprogramozókat használ. A stratégia egyszerű: Tölts le egy forráskódot, hekkeld szét annyira, amennyire csak lehet. Mikor már teljesen működésképtelen, csináltasd meg valakivel. Ha az illetőnek elfogy a türelme, keress másik embert.

Mostani akciója tovább megy egy fokkal. Azt, hogy melyik irányba, nehéz megmondani. Letöltött egy nyílt forrású demót, majd elkezdte kicserélni a tartalmakat. Lecserélte a képet, a zenét, természetesen olyanra, amit szintén a gugli köpött ki. Valahogy nem nyűgözött le a teljesítménye, ezért megpróbált meggyőzni a munka komolyságáról. A netről letöltött képeket Gimppel át kellett konvertálnia, hogy normálisan jelenjenek meg. Így már mindjárt más! Javasoltam neki, hogy írok egy programot, amivel random módon kicserélheti a tartalmakat. A véletlenszám kezdőértékét az szóköz billentyű lenyomásának hosszával fogom beállítani. Én csak segíteni akartam, de nem kért belőle.

Szólj hozzá!

Címkék: demoscene életmód amiga

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr405178943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása