HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Prezentáció Efikán

2013.07.10. 22:39 Travis.CG

Amigát régen nem csak játékra használták, hanem munkára is. Annak ellenére, hogy mára ez a gép főleg hobbi célokat szolgál, akadnak fanatikusok, akik munkájukhoz is valamilyen Amigát, vagy újgenerációs leszármazottjainak egyikét használják.

Ilyen például LaySoft, aki PHP programozóként dolgozik, de a kódot MorphOS-en gépeli be, vagy Lázi, aki OS4 alatt Hollywooddal állít elő multimédiás tartalmakat. Ha nem is napi szinten, de nemrég én is munkára fogtam az Efikát.

Beszámolót kellett tartanom és a nagy nyári szabadságolás miatt nem tudtam szerezni laptopot. (Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ha nagyon akartam volna, tudtam volna szerezni, de abból nem születik blogposzt.) Végül úgy döntöttem, az Efikára átmásolom az anyagot (néhány R-ben készült két volt az egész), majd bemutatom.

Az adatátvitel gond nélkül ment, mert MorphOS alatt van OpenSSH kliens, és bár van grafikus program hozzá, közönséges parancssorból is megy. A rendszergazda, aki a projektorért is felel, hitetlenkedve nézte, amint a VGA kábelt egy kis, fekete dobozhoz kötöm.

- Mi ez? - kérdezte. Csak egyet felelhettem rá.

- Számítógép.

efikaprezi.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: amiga

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr495399740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása