HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Az XJ 234 projekt

2013.11.16. 17:02 Travis.CG

Trevor minden nap azza kezdte munkáját, hogy megnyitotta a munkahelyi levelezést. Tucatnyi, a munkájához elengedhetetlen levél került a szeme elé. Első helyen a tésztarendelés szerepelt. Az egyik laborban volt valaki, akinek a hugának a barátjának a szobatársa tésztákkal seftelt és rajta keresztül töménytelen mennyiségű tésztához lehetett hozzájutni.

A következő levélben egy másik munkatárs mézet árult. Trevor már kezdte úgy ézerni, hogy a piacra tévedt, de akkor meglátta a következő levelet, ami jelezte, hogy még mindig egy akadémiai kutatóhelyen dolgozi: Eltűnt a 10 forint értékű műanyag pöcök az egyik több millióba kerülő berendezésből, amitől az használhatatlanná vált. A kutató kétségbeesetten írta, hogy aki elvitte a pöcköt, azonnal hozza vissza.

Trevor látta, hogy a munkaügyről is írtak neki levelet. Megnyitotta, és legnagyobb meglepetésére nem utazási ajánlatot küldtek neki, mint általában, hanem kutatási tervet kellett írnia az XJ 234-es pályázathoz. Trevornak fogalma sem volt róla, mi lehet az XJ 234-es pályázat.

Trevor többször elborzadt az adminisztrátor nyilvántartási számokhoz fűződő perverz vonzalmán. Titkon gyanította, hogy a nő a gyerekeit sem néven nevezi, hanem a TAJ szám alapján szólítja őket. Szerencsére a levél tartalmazott egy mellékletet is, amiben szerepelt a kutatási terv rendes neve: Fásszárú gyömölcsfajták.... Trevor eddig jutott. Még egyszer elkezdte: Fásszárú gyömölcs.... Érezte, hogy túl gyorsan akarja megfejteni a talányt, ezért jó kutatóhoz méltóan részekre szedte a szöveget, és kezdte azzal, amit ért: Fásszárú.

Azért, hogy megértsük Trevor zavarát, nézzük, min is dolgozik: csirke genomban keres a tojás hozamának növeléséért felelős géneket. Búza antivirális kisRNS-ek pontenciális célpontjait keresi. Baktérium rezisztencia faktorokat keres. Ezek a fő projektjei, de emellett minden olyan apró munkát is megcsinál, amivel felkeresik. Ezeket nézve, egyik sem fásszárú. Trevor zavarát tovább növelte, hogy a kiírás szerint már fél éve ezen a munkán dolgozik, és ha már ennyi időt elszöszmötölt a fásszárú növényekkel, akkor igazán illene egy rendes kutatási tervet összehoznia.

Az e-mail alján diszkrét ösztönzés csücsült: "Kérem a kérést kiemelten kezelni." Trevor reménykedve nézett a naptárra, de nem volt április 1. Végül megnézte, ki kapta meg a levelet rajta kívül, felkereste őket, így tudta meg, hogy berakták egy pályázatba, mert aki ténylegesen dolgozik a projekten, az másik forrásból kapja a fizetését. Valakit mindenképp bele kellett írni, így esett a választás Trevorra, aki ugyan nem fog semmit dolgozni a munkán, de ebből rendezik a bérét.

Szólj hozzá!

Címkék: irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr285602533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása