HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Tervezzünk kutatást!

2014.01.27. 21:41 Travis.CG

A kutatók sorban bevonultak a konferencia terembe, hogy meghallgassák az év első lelkesítő beszédét és megtudják, hogy idén miből lesz az impakt faktor. Az emelvényen már készen állt a rózsaszín inget viselő miniszteriumi ember, aki az alkalomhoz illő piros krumpliorrt és göndör parókát viselt. Mikor elcsendesedett a hallgatóság, hozzá is látott beszédéhez.

- Jajj, de jó látni a sok cuki tudóst! Ezért is vontuk össze valamennyi kutatóintézetet, hogy csináljunk nektek egy nagy játszóteret, hogy az összes hozzátok hasonló kutatósdit játszó pajtásotok szem előtt legyen. Eddig külön-külön azt csináltatok az intézetetekben, amit akartatok és nem törődtetek másokkal. Ennek most vége! Teljesen belebolondultatok a témákba, témaszámokba. Másra nem is tudtatok gondolni. De mostantól feladat alapú lesz minden és projekt módszer szerint dolgoztok. Mondjátok utánam: próóójekt móóccer. Oh, valaki kérdezni akar!

- Bocsánat, de nekünk tervezhető keretekre van szükségünk. A témáknál képesek voltunk előre tervezni, mert tisztában voltunk a rendelkezésre álló pénzkerettel.

- Pénz, pénz, pénz. Mást sem hallani tőletek! Ti tudósok vagytok, butuskáim! Ti nem értetek a pénzhez. De mi igen. Kaptok pénzt. Ha pedig elfogyott a pénzecskétek, kaptok még pénzt. Ha pedig túl sok pénzetek van, akkor elvesszük, mert nem kell nektek. Ilyen egyszerű! És ne törjétek a buksitokat olyan butaságon, hogy majd jó sok pénzt kértek és bespájzoltok. Nem nem nem nem nem. Akkor rátok koppintunk. Lesz egy csini kis program, ami nézi, mennyit költötök, mire költitek. Ha valami huncut mókán kapunk benneteket, akkor nem lesz többet pénzecske.

- Ki fogja eldönteni, hogy szakmailag indokolt az igényelt pénz?

- Ti, ti fogjátok eldönteni. Tudósok vagytok, mi csak a pénz részével foglalkozunk. Kaptok segítséget is. Van egy belső ellenőrzés, de ez olyan titkos szolgálatosan hangzik, ezért hívjátok csak controllingnak.

- Hogyan illeszkedik ebbe a rendszerbe a pályázatokból kapott pénz?

- Figyeltek, egyáltalán? Mi adunk nektek pénzt, nem kell bajlódni mindenféle pályázattal.

- A kapott pénzt mire költhetjük?

- Van egy csini kis Excell táblázat, annak a négyes mezője tételesen felsorolja ezt.

- Mi az az Excell?

- Te biztosan valami bioinformatikus vagy. A megbeszélés után lerajzolom neked.

- Van bármilyen működési szabályzat? Mert eddig nem találtam.

- Istenkém, még csak most indul ez az egész játszóház. Nincs semmiféle szabályzat. Majd a főigazgatók utasításokban fogják irányítani a kis munkátokat. Ha nincs több kérdés, akkor menjetek hamikázni.

Szólj hozzá!

Címkék: irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr735772679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása