HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Cseppet sem objektíven: NVScene 2015

2015.03.23. 00:27 Travis.CG

A gonosz nagy cég ismét demópartit adott a GPU Technology Conference ideje alatt. Volt pár előadás bioinformatikai vonatkozásban is, most viszont a demoscene rendezvényről fogok beszámolni szokásos csapongó stílusomban.

Android compo

Tudtommal az NVScene az egyetlen party, ahol dedikált Android compo van. Idén meglepő, de 6 induló volt és nagyon kitettek magukért. A d159 ismeretlenül robbant be. A zenét Gloom szerezte, de ő bárkinek ír, a kóderről viszont nem hallottam. A leírás szerint korábban Flash demókat készített, így igencsak meglepő tőle ez a release.

Magyarok is indultak. Aha, Pasy és Teo compo-gyilkos részecske rendszerüket vetették be, de a demo címe (Protostar) szakított a Standard modell nomenklatúrájával. Az ötödik helyre mi libbentünk be, a release részleteiről külön posztban olvashattok.

4k procedurálist grafika

Az első helyezett nem lehetett más, mint Archie. A kép témája maradt, a megjelenítő sem változott túl sokat, legalábbis a leírás szerint.

Animáció

Csak két animáció indult, ebből az egyik semmilyen. A másik a Blurred Memories. Kellemes, de semmi olyan nincs benne, amitől másodszor is meg akarnám nézni.

Demo

A Still legújabb demója magasan nyert, pedig semmi rendkívüli nem történik benne. Vártam, mikor fog összeállni a kép jelentéssé, de ez nem következett be. Ennek ellenére nem volt rossz. A második helyezett a Fairlight abszolút valós idejű raytracere. Itt nagyon sajnáltam, hogy a demó megállt a technológia bemutatásán és nem lépett át a művészet mezejére. Annyi potenciál, annyi ötlet ment veszendőbe egy IKEA szoba bemutatásával, hogy fájdalom még leírni is. Még a harmadik helyezett Dead Roman is több életet vitt a jelenetekbe.

A Rebels nem állt meg az Android nyüstölésnél, hanem PC-n is bedobták magukat. Erőfeszítéseiket a közönség a negyedik hellyel jutalmazta. Végezetül érdemes megemlíteni a Monolith című JavaScript demót. A jelenetei kicsit egyszerűek, ennek ellenére ötletes.

Összefoglalás

Az idei NVScenere valahogy mindenki be akart adni valamit, de vagy időhiány vagy egyéb más okok miatt a legtöbb induló nem dobta be teljesen magát. Sok ügyes release volt, de legenda nem született.

Szólj hozzá!

Címkék: demoscene

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr847285149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása