HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Tanácsok külföldi munkahely kereséshez

2015.09.13. 14:40 Travis.CG

Az első és legfontosabb kérdés, amit el kell dönteni, miért is akarunk külföldön munkát vállalni. Tapasztalat szerzés? Pénz keresés? Impakt faktor gyűjtés? Ha ezt eldöntöttük, máris könnyebb lesz szűrni a potenciális ajánlatok közül.

Ha tudjuk, nézzük meg a csoport eddigi munkáit. Olvassuk el a cikkeiket, nézzük meg a csoportvezető önéletrajzát. A ResearchGate, Linkedln és más oldalak segítségével elég sok információt szerezhetünk potenciális munkaadóinkról. De ugyan ilyen fontos, hogy mi magunk is kitűnjünk a tömegből. A különböző oldalakon mások megerősíthetik, hogy tényleg értünk az önéletrajzban leírt területekhez. Az önéletrajzba is betehetjük a linkeket. Minimális munkával kattinthatóvá tehetőek a PDF-ben létrehozott hivatkozások, megkönnyítve a HR és a csoportvezetők dolgát.

Néhány jel, ami arra utal, hogy ne jelentkezz a hírdetésre:

  • Azonnal keresnek valakit. Valami sürgős munkájuk akadt, esetleg az utolsó pillanatig húzták egy szerződés teljesítését. Bármi legyen is mögötte, a kiírás egyet jelent a túlórával, teljesíthetetlen határidőkkel.
  • A csoport 2 éve nem publikált értelmes cikket. Ez azt jelenti, hogy amíg ott vagy, te sem fogsz.
  • A csoport tagjai között nincs egyetlen bioinformatikus sem. Ez két élű fegyver. Egyrészt jó lehetőség, hogy hős legyél a csoport szemében, ha mindent jól megcsinálsz. Másrészt nem leszel egy hullámhosszon a többiekkel. Nem értik meg a problémáidat, nem tudsz tanácsot kérni senkitől, nem tanulsz semmi újat.
  • Hibás terminológia a kiírásban. Fogalmuk sincs, kit keresnek és mire. Valahonnan átvették a kiírást, de nem értik, mi mit takar.

Különböző egyetemek különböző stratégiákat használnak a sok jelentkező feldolgozására. Sok egyetem előre elkészített webes oldalak segítségével teszi egységessé az adatokat, feleslegessé téve a hagyományos önéletrajzokat. Ezen oldalk kitöltésére akár több nap is rámehet. Nem árt, ha már van előre elkészített ajánlás is. Volt olyan oldal, ahova még azt is be kellett írnom, miért gondolom, hogy alkalmas vagyok a poszt betöltésére. Tehát az interjúk sablon kérdései is előfordulhatnak.

Személyes vélemény, de aki jól viseli a kudarcot, az célozzon meg minél jobb lehetőséget és csökkentse az igényeit később. Agilisebbek megkereshetnek olyan laborokat is, akik nem írtak ki állást. Ha felkeltettük az érdeklődésüket, megoldják, hogy odakerüljünk.

Én színvonalas kutatásba akartam kerülni, ezért akadémiai szférában keresgéltem és olyan csoportot néztem csak, akiknek az elmúlt 3 évben legalább egy Nature/Science cikkük volt. Így figyeltem fel a Sanger Intézetre.

Szólj hozzá!

Címkék: életmód

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr157592142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása