HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Elixir

2017.01.19. 02:42 Travis.CG

Hétfő óta nincs víz a lakásban. Ha megnyitom a csapot, csak valami furcsa hang jön ki rajta: MagyarországcsatlakozottazElixirhezMagyarországcsatlakozottazElixirhez...

Előző évben egy buszos beszélgetés alkalmával kiderült, hogy az Elixir egyik adminisztrátorával szoktam utazni. Mikor megtudta, hogy honnan származom, mindig csepegtetett egy kis információt az események aktuális állásáról. Mivel a csatlakozás folyamatában személyesen nem vett részt, túl sok érdemi dolgot nem tudott említeni, de mondta, hogy épp melyik stádiumban van a kérelem. De pont ebben a hónapban nem sikerült beszélnünk, ezért én is más csatornán keresztül értesültem a sikeres csatlakozásról.

Korábban egy félnapos Elixir bemutatót is szerveztek itt, a Campuson, amire nem mentem el, de akik ott voltak, csak annyit tudtak mondani róla, a kaja jó volt. A legtöbb leírás elég semmitmondó, tele olyan marketing szagú szövegekkel, mint biztonság, innováció, cloud, fenntartható fejlődés, stb.

Oké, mihez is csatlakoztunk? Az Elixir egy elosztott infrastruktúra lesz. Míg korábban mindent integrálni akartak egy kézbe, mint az EBI, most a feladatokat szétosztják az Elixir tagjai között. Magyarország szerepe a fehérje szekvenciával és felépítéssel kapcsolatos eszközök, adatbázisok fejlesztése lesz.

Ezen kívül az Elixir szárnyai alatt szerveznek képzéseket, biztosítanak számítógépes kapacitást, és segítik a kollaboráció kiépítését.

De azért nem véletlen, hogy kevés konkrétumot hallani. Ha megnézzük, a terveken kívül nem sok kézzel fogható dolgot látni. Most még hurrá fázisban vagyunk, mint a gyerekek a játszótéren, akik összegyűjtik a haverokat a nagy homokvár építéséhez. Remélem kitart a lelkesedés akkor is, ha piszkos lesz a kezünk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr8512137357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása