HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Revision 2017 (2. nap)

2017.04.16. 09:41 Travis.CG

Délelőtt elég meleg volt, jártam egyet a városban. Ma már compók is voltak. A tracked zene, mint ahogy a zenék lenni szoktak, elég vegyes volt, de Blalával jól kibeszéltük valamennyit.

Az ANSI kompóra Luisa valami állati totemoszlopot készített és volt egy apácás, ahol érdekes átmenet volt a vallás és a pokol között. A többiben nem láttam elég fantáziát.

A régi zenéknél szinte minden platform felvonultatta magát. Hiányoltam a pörgősebb számokat, amiket a tracked zenék között lehetett hallani. Ott is elég sok Amiga volt, tehát nem technológiai akadálya volt a ritmus hiányának. Az egyik legjobb a Cintrustrial volt. A zenét egy program valós időben generálta (némi precalc után, a leírás szerint). A hangzás kicsit nyers volt, mintha egy fémfeldolgozó üzemben vették volna fel. Talán emiatt ütött el a sok csipogástól.

A másik meglepő alkotás a Size Matters volt, ami PC speakeren szólt. Csak egy egészen halk sípolás volt, szerintem valódi vason nem szólna ilyen szépen. Legaábbis, amiket eddig hallottam, inkább idegesítő volt, mint szórakoztató.

A fotók természetesen hozták a jól ismert témákat, de talán csak nekem, úgy tűnt több retusálást engedtek meg, mint máskor. Némelyik kép simán megállta volna a helyét Freestyle grafikaként is.

A videók között ismét volt vicces alkotás, aminek örültem: A Saarbrücken busz, mint veszélyeztetett faj. Volt két családi alkotás is, ahol ilyen-olyan módon a gyerekek is részt vettek a mű elkészültében. Mivel egyre több a családos ember, ez nem meglepő. A Poo-Brain tovább tökéletesítette drón-kamerás technikáját. Nem tudom, milyen géppel voltak felszerelve, de igen impresszívre sikeredett filmük.

A PC 4k intrók első három alkotása a gyorsan felejthető kategóriába sorolható. A negyedik viszont már érdekes volt a maga fizikai szimulációjával, még akkor is, ha már láttunk jobbat Archeetol. A raymarching technikával készült prodok összehasonlíthatatlanul jobbak voltak "hagyományos" társaiknál. Az nwep igazán megdöbbentő volt, aztán jött a Second Stage Boss folytatásának is tekinthető Final Stage. Öt kis űrhajó pusztított el egy Halálfraktált, vagy valami hasonlót. És még mindig nem volt vége! Csak jöttek a durvábbnál durvább intrók. Egy percig nem unatkozott az ember. Ősi űrhajó, változó évszakok, paráztató gömb, minden volt. És ez még csak a 4k volt.

Az Amigás intrók kevesen voltak, de jók voltak. Ha az eddigi kompókból nem derült volna ki,  a Dekadence 20 éve gyárt különböző releaseket. A zenei kompók után most egy Amiga intrót is dedikáltak a nagy eseménynek. A zene elég monoton lett.

Utána rögtön következtek a 64k intrók. Bero szoftveres szintetizátorát demonstrálta egy kicsit hosszú és monoton intróban. A második egy szél energiának szentelt intró volt, furcsán forgó propellerekkel. Ezután lemerültünk a tenger mélyére, ahol egy elsúlyedt várost láttunk. A tenger után egy távoli bolygón guruló kis gömb kalandjait tekinthettük meg a Poo-Brain előadásában. A Dekadence intrója, mintha nem is lett volna. Tovább tartott leírni ezt a pár szót róla, mint maga az intró. Az Approxymate nem tudom, mit csinált, de az jól nézett ki. Értetlenkedésem kiterjedt a következő prodra is, ahol még a készítők nevei sem mondtak semmit (Macau Exports?). A Mercury most csak összedobott valamit a partyra, de ha ők összedobnak valamit, még az is a felső harmadban végez. A Conspiracy alkotásában egy kis kocka utazását követhettük végig, talán kicsit hosszabban, mint kellett volna. Az utolsó produkció a Logicoma beszólós 64k-ja volt, ahol az összes nagy nevű csapatot eliminálták és jelezték, hogy színre léptek.

Az oldschool demókon elaludtam. Néha felébredtem, és láttam, hogy még mindig fut az Overdrive 2. Mondtam is magamban, hogy ez tök jó, majd adás szünet. Bocs.

Szólj hozzá!

Címkék: demoscene

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr3212428755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása