HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Cseppet sem objektíven: QBParty 2017

2017.05.25. 08:53 Travis.CG

Még egyetlen QBPartyn sem voltam, de követem az eseményeket. A beszámolók és releasek alapján számomra is úgy tűnik, a QBParty egyre jobb lesz. Szemezgessünk minden kategóriából egy kicsit.

Grafika

A Retro Time című kép enyhe deja-vu érzést váltott ki belőlem. Nem azért, mert a szobámat idézte, hanem mert hasonló témájú képet mintha láttam volna, csak Amigaval. Valljuk be, a C64 joystick ide jobban illik, mint egy PC mellé. Természetesen nem mehetek el szó nélkül a hím Saturnia pyri mellett. Egészen gyönyörű.

Intrók

A Paradyze 20 egy retro PC-s hangulatot idéző intro, ahol greetingeltek minket. Igaz, le kellett lassítanom YouTube-on a demót, hogy lássam, de tényleg ott vagyunk. The specificationról nehéz eldönteni, hogy egy kijavítatlan bugot vagy absztrakt látványvilágot látunk. Nem tudom eldönteni. A Crystalline lord pedig határozottan hangulatos, ahogy a hasábok emberré állnak össze.

A legjobb produkciókat mégis 256b-ban kell keresni. A Torus inside a nagyobb méretkorlátos intrók világát hozza el. Logót és két jelenetet mutat be, ami igen impozáns ebben a kategóriában. A Mind evolves fraktál és zenél egyszerre, nálam nagyon bejött.

Demók

Az oldschool kategória csupán jelképesen képviseltette magát. A vicces vonalat ismét a Tesco Gazdaságos Demócsapat vitte a Kacsák és kockák demójukkal. A Minden Gargaj 2-nek is beillő Gargaj 9001-t teljes értetlenséggel fogadtam. Ez az a fajta humor, ami sör nélkül nem vicces. Manapság divatos emlegetni, hogy az AI elveszi (vagy el fogja venni) ennek vagy annak az embercsoportnak a munkáját. A Los Angeles Lamers már most eljutott arra a szintre, hogy egy nem túl okos mesterséges intelligenciával hasonló stílusú releaseket lehetne gyártani. A Too wierd to Die egy színpadi produkció volt, amit a SceneSat felvételéről néztem meg, de nem tudom megmondani, mit is láttam. Olyan volt, mint egy David Lynch film: többféle értelmezése is lehet és nem biztos, hogy a látott kép bármit is jelent. Amit láttam, az egy világító szemű druida, aki maga tákolta elektronikus hangszeren játszott. Az Abstr'One lézershowja már egy más dimenziót képviselt. Xerxes zenéjével igen kellemesre sikeredett.

Ha pedig a technikai felkészültségnél tartunk, akkor nem mehetünk el szó nélkül a Rebels impozáns demója, a Dark Side mellett sem. Environment mappelt golyók ezrei vagy tízezrei mozogtak részecske rendszerként és alkottak felületeket, formákat.

Szólj hozzá!

Címkék: demoscene

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr9412533439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása