HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Állatok a Sangerben

2017.05.29. 21:55 Travis.CG

Ha nem számoljuk az egereket (modell organizmus), szúnyogokat (malária csoportok kedvenc állata), különböző élősködőket (parazitológia csoportok), akkor is sokféle állattal találkozhatunk az intézet területén.

A képet Stefancsik Raymond készítette a COSMIC csoportból. Ez a sas komoly munkát végez. Hetente egyszer látogatja az intézetet és röpköd egyet az épületek körül. A cél, hogy a galambok és varjúk kártevő munkáját megszűntessék. Ha végzett, visszarepül a gazdájához.

Az intézethez tartozik egy természetvédelmi terület is, aminek az állományát rendszeresen felmérik. Megtalálhatóak itt a vizisiklók, békák, különböző madarak és pillangók. Én a pillangók megfigyelésében veszek részt. Ez abból áll, hogy keddenként, ha az idő megfelelő, ebédidőben kimegyünk a területre és összeszámoljuk a pillangókat. A többiek már nagyon profik, néha a repülési stílusból tudják, hogy milyen lepkéről van szó. Én csak néhányat ismerek fel, a többinél meg az "ott van valami" felkiáltással másokra hagyom a beazonosítást.

comma.jpg

Egy C betűs lepke (comma). A következő képen egy kis rókalepke (small tortoiseshell) van.

tortershell.jpg

A Sulston épület néhány ablakából rá lehet látni egy mesterséges tóra, ahol vadkacsák és szürke lúdak úszkálnak. Szép látvány, de mikor kimennek a gyepre, akkor elaknásítják azt.

goose.jpg

Van még egy élőlény, aki nagyon szeret az intézet területén lenni, de jelenléte néha problémás. Ő Qiuncy, a macska. Quincy a közeli faluban él, de képtelen ellenállni a tudománynak, igaz csak az ebédlő teraszán és más naptól felhevített területen műveli azt. Fekve. Rendszeresen megpróbál belógni valamelyik épületbe. A biztonságiakat szerencsére alaposan kiképezték, így időben fellépnek, ha Tom Cruise-t megszégyenítő módon belóg. A potenciális humán kollaboránsokat köremailben térítik jobb belátásra.

 quincy.jpg

Quincy újabb beszivárgási kísérlete a Morgan épületbe.

Szólj hozzá!

Címkék: életmód

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr5212284013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása