HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

  • sdani: @Travis.CG: Nohát, nem is tudtam, hogy ilyen van... bár ahogy elnézem ezek a komponensek fizetősek... (2018.11.01. 10:14) Rossz beidegződések a bionformatikában
  • Csenge Tarnói: Ez érdekes. Most csinálok egy meta-analízist, életemben először, úgyhogy az én tudásom is felszíne... (2018.10.01. 21:39) Ez már nekem sok
  • robertherczeg: Nekem a kedvenc az volt, hogy: "Inkább eleve Mann-Whitney és/vagy Wilcoxon tesztet használjunk, m... (2018.09.04. 07:47) Ezért utálom a Wilcoxon-tesztet
  • Travis.CG: ÉÉÉÉÉs megjelent! (2018.08.24. 23:31) Nehéz szülés 2
  • Szedlák Ádám: Hogy én mennyire köszönöm ezt a posztot, arra nincs szó. A kódoljon mindenki / legyen mindenki olc... (2018.06.25. 03:37) Legyen mindenki programozó

Mese a projektvezetőről, aki elvesztette humorérzékét

2011.11.16. 10:33 Travis.CG

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy projektvezető, aki a Kerek Erdő közepén a törpék életét irányította. Egyik csoportmegbeszélés alkalmával a törpék elé tett egy javaslatot, hogy a munka hatékonyabb végzése érdekében készítsenek egy "protokol templétet" ami kitöltve fokozatosan nyomon következő a törpék munkamenete. Leírhatták volna, hogy milyen csákánnyal bányásznak, mennyire pakolják tele a csillét, hányszor fordulnak meg a csillével a nap folyamán. A nap végén azt is felírhatták volna, hogy mennyi aranyat bányásztak.

A törpék először csak kuncogva hallgatták ezt a töménytelen mennyiségű hülyeséget, de mikor meglátták, hogy a megbeszélés végére a projektvezető már el is készítette a dokumentumot KicsiBanya Word programjával, akkor hangosan hahotázni kezdtek.

- Nagyon szép dokumentumot készítettél - mondta a Bölcs Bagoly, aki szintén részt vett a csoportmegbeszélésen. - De egy ilyen dokumentum csak akkor lesz hasznos a törpéknek, ha már meglelték a lelőhelyet és feltérképezték azt. Most még nem tudják, milyen csillét fognak használni. Előbb ki kell próbálniuk valamennyit. Ha majd megindul a tömegtermelés, akkor nagyon hasznos lesz ez a dokumentum.

A projektvezető elszomorodott, hiszen háromféle betűtípust és színeket is használt, de az észérvek előtt meghajolt. Elmentette a dokumentumot. A megbeszélés hátralévő részében egy szót sem szólt.

Mikor végeztek, néhány törpe megsajnálta és megpróbálta megvigasztalni.

- Nem rajtad vagy az értelmetlen dokumentum mániád miatt nevettünk. De a helyzet olyan vicces volt.

- Én nem tudok nevetni - sóhajtott a projektvezető.

- Miért? - csodálkoztak a törpék.

- A sok projektvezetés hatására úgy érzem elvesztettem a humorérzékemet.

- Ne mond már! Bizonyára nagyon jó humorérzéked van.

-Nem, nincs. Tudjátok én adattárházakkal is foglalkozom egy másik erdőben. Az ottani kollégáim megkértek, hogy meséljek nekik egy viccet.

- Melyik viccet mesélted?

- Egyiket sem. Mutattam nekik egy adatbázis sémát.

Szólj hozzá!

Címkék: irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr113386725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.