HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

UTGB genom böngésző

2010.11.24. 13:54 Travis.CG

Mai alkalommal az UTGB-t veszem górcső alá. A program minden Java fejlesztő álma lehet, mert Mavent, Tomcatet is használ. A honlap szerint képes leszek pár perc alatt genom böngészőt varázsolni a gépemre. A korábbi bejegyzésem az EnsEMBL-től megmutatja, hogy ott a telepítés igencsak fájdalmas és hosszadalmas lehet. Nézzük, mire is képes ez a kis program.

A telepítésnél lehetőség van egy klikkeléssel a gépünkre rakni Java Web Starttal. Mivel én felhőre akarok telepíteni, csak a manuális munka jöhet szóba. Pedig milyen jó lenne, ha egy klikkeléssel megcsinálná helyettem! :-)

Komolyra fordítva a szót: Le kell tölteni egy zip fájlt, és a dokumentáció szerint eljárni. Valóban gyorsan és egyszerűen lehet telepíteni. Az első projekt létrehozása sem bonyolultabb, mint GWT-ben. Elkészül egy könyvtárstruktúra. Ebbe bele kell lépni a további műveletek végett. Az első fordítás viszont a Mavennek hála letölt egy csomó Javas csomagot. Ez persze nem baj. Bizonyára mások sem szeretnek a különböző függőségekkel bajlódni. Fordítás után elindítjuk a szervert, mire az utgb még több csomag letöltésébe kezd. Végül elindul, és a portable Tomcat nem válaszol. Ezen nem is kell csodálkozni, rendbe kell hozni.

Igen, az Amazonos gép portja nem volt nyitva. Miután korrigáltam, szépen meg is jelenik a teszt oldal. Mivel Java-s alkalmazásról van szó, nem csoda, hogy Eclipse nélkül nem lehet birizgálni a forráskódot. Legalábbis a készítők szerint. Az Amazonos virtuális gépen nincs X, ezért ez számomra nem opció. Nincs is rá szükség. A lényeg az src könyvtárban található.

Szólj hozzá!

Címkék: bioinformatika

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr122470211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása