HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Mese a projektvezetőről, aki elvesztette humorérzékét

2011.11.16. 10:33 Travis.CG

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy projektvezető, aki a Kerek Erdő közepén a törpék életét irányította. Egyik csoportmegbeszélés alkalmával a törpék elé tett egy javaslatot, hogy a munka hatékonyabb végzése érdekében készítsenek egy "protokol templétet" ami kitöltve fokozatosan nyomon következő a törpék munkamenete. Leírhatták volna, hogy milyen csákánnyal bányásznak, mennyire pakolják tele a csillét, hányszor fordulnak meg a csillével a nap folyamán. A nap végén azt is felírhatták volna, hogy mennyi aranyat bányásztak.

A törpék először csak kuncogva hallgatták ezt a töménytelen mennyiségű hülyeséget, de mikor meglátták, hogy a megbeszélés végére a projektvezető már el is készítette a dokumentumot KicsiBanya Word programjával, akkor hangosan hahotázni kezdtek.

- Nagyon szép dokumentumot készítettél - mondta a Bölcs Bagoly, aki szintén részt vett a csoportmegbeszélésen. - De egy ilyen dokumentum csak akkor lesz hasznos a törpéknek, ha már meglelték a lelőhelyet és feltérképezték azt. Most még nem tudják, milyen csillét fognak használni. Előbb ki kell próbálniuk valamennyit. Ha majd megindul a tömegtermelés, akkor nagyon hasznos lesz ez a dokumentum.

A projektvezető elszomorodott, hiszen háromféle betűtípust és színeket is használt, de az észérvek előtt meghajolt. Elmentette a dokumentumot. A megbeszélés hátralévő részében egy szót sem szólt.

Mikor végeztek, néhány törpe megsajnálta és megpróbálta megvigasztalni.

- Nem rajtad vagy az értelmetlen dokumentum mániád miatt nevettünk. De a helyzet olyan vicces volt.

- Én nem tudok nevetni - sóhajtott a projektvezető.

- Miért? - csodálkoztak a törpék.

- A sok projektvezetés hatására úgy érzem elvesztettem a humorérzékemet.

- Ne mond már! Bizonyára nagyon jó humorérzéked van.

-Nem, nincs. Tudjátok én adattárházakkal is foglalkozom egy másik erdőben. Az ottani kollégáim megkértek, hogy meséljek nekik egy viccet.

- Melyik viccet mesélted?

- Egyiket sem. Mutattam nekik egy adatbázis sémát.

Szólj hozzá!

Címkék: irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr973386725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása