HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

A cikk, ami majdnem nem készült el

2015.03.08. 23:09 Travis.CG

Sok tekintetben a kutatás egyfajta versenyfutáshoz hasonlít, ahol az első helyezetten kívül nincs díjazás. Szerencsére elég sok versenyszám van, de így is tetemes mennyiségű kutató áll rajthoz. Hogy tovább növeljem a képzavart, néha csak akkor látjuk a konkurenciát, amikor az már célba ért és minket kiejtett a versenyből. Néha úgy érzem, egy blogot meg lehetne tölteni a hiábavaló próbálkozásokkal.

Ennek a cikknek az alapanyaga is majdnem így végezte. Én a de-novo összeszerelésben és az annotálásban segédkeztem. A mi részünkkel elég jól haladtunk, de a partnerek már nem voltak ennyire ambíciózusak. Egy levélváltás például heteket vett igénybe. A végén már úgy voltunk, hogy megírjuk magunk, a többiek pedig láttamozzák csak le.

Ekkor jött ki a konkurencia cikke. Nem emlékszem pontosan, de talán két-három hét depresszió után elkezdtük összehasonlítani a mi eredményeinket a friss cikkel és végül arra jutottunk, hogy van némi különbség a genomok között. Sajnos nem találtunk akkora különbséget, hogy az elemzések újdonságot nyújtsanak, de a genomok még leközölhetőek.

Kiválasztottuk az újságot is, de ekkor jöttek a drága partnerek extra kívánságai. Nevezetesen ne töltsük fel nyilvános adatbázisba, mert akkor jönnek a gonosz kínaiak, letöltik, kielemzik és megírják a cikket helyettünk. Az újság persze közölte, hogy a genom vagy nyilvános adatbázisban lesz, vagy nem lesz cikk. A partnerek így nagy duzzogva megengedték nekünk, hogy feltöltsük a szekvenciát, de kikötötték, hogy nem lehet látható, amíg meg nem jelenik a cikk.

Nem is volt semmi gond, egészen Karácsonyig. Ekkor ugyanis a partnere riadóztattak mindenkit, hogy a szekvenciáknak azonnal meg kell jelennie, mert ők jelentést, beszámolót, kivonatot írnak és ez nem lehet teljes a szekvenciák nélkül. Csakhogy, amit nem tudtak, hogy az NCBI-ban a feltöltött adatokat csak úgy lehet megváltoztatni, hogy küldünk egy levelet és megkérjük az adminisztrátort. Küldtem levelet, amire rögtön megérkezett a válasz: Szabadságon vagyok. Majd jött egy második levél is, amiben azt írták, tele vannak munkával, amint lesz szabad idejük, teljesítik a kérésem.

Szilveszterre megjelentek. Februárra a cikk is.

Szólj hozzá!

Címkék: publikáció

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr897230955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása