HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Amazon és a biztonság

2010.11.17. 15:20 Travis.CG

korábban bemutatott EnsEMBL adatbázist akartam kiegészíteni a weboldallal. Ennek érdekében felállítottam egy webszervert. Nagyjából három óra elteltével a logfájlok tele voltak ilyen bejegyzésekkel:

File does not exist: /usr/local/ensembl/htdocs/phpMyAdmin

Minden féle adminisztrációs felületet keresett egy script és próbált behatolni. Már elszoktam attól, hogy az internet igazi háborús övezet. Az Amazon virtuális gépek valószínűleg a figyelem középpontjában vannak, hiszen könnyű végigscannelni a tartományt. Arról nem is beszélve, hogy a virtualizációhoz használt XEN biztonsági hibáit ismerve könnyen térdre kényszeríthetőek a virtuális gépek.

A netes keresések alapján a használt script valószínűleg a DFind lehetett, ami el is küldi a "névjegyét". Az én támadóm már eljutott addig a szintig, hogy ezt a névjegyet módosítsa erre:

w00tw00t.at.blackhats.romanian.anti-sec

 

Szólj hozzá!

Címkék: biztonság cloud computing

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr292455057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása