HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

A mérkőzés

2011.03.09. 10:20 Travis.CG

Jó estét, jó szurkolást. Mai félnehéz súlyú mérkőzésünkön két igazi nagyágyú méri össze tudását. A tét nem kevesebb, mint a CLCBio Genomics Workbench elindítása. A mérkőzés helyszínét az Amazon biztosítja. Az idő szokás szerint felhős.

A kék sarokban a címvédő Windows Server 2008. Régi játékos már, számtalan apró fogást ismer, amivel nem egy kiváló játékost küldött padlóra. A piros sarokban a kihívó, Travis. Nem sokat tudunk erről az új játékosról. Korábbi meccsein szívós és kitartó volt. Majd meglátjuk, hogy a sok Linuxos meccs után mit kezd egy számára ismeretlen ellenféllel. Google edző a ringen kívül figyeli a mérkőzést.

Megszólal a gong, a játékosok a ring közepén vannak! Óvatosan kerülgetik egymást. Windows arcáról semmit nem lehet leolvasni. Travis RDesktoppal kapcsolódik, Windows beengedi, de semmi komoly nem történik. Travis kezdeményez, megnyitja a böngészőt. Internet Explorer feljön. Windows arcán halvány mosoly fut át, mint aki számított erre a lépésre. Travis megpróbálja letölteni a Workbench-et! Merész lépés volt egy kezdőtől. De nem fut a JavaScript! A letöltés meghiúsult! Ügyesen védett Windows. Még sok meglepetést fog tartogatni nekünk ez a mérkőzés, biztos vagyok benne! Travis rezignáltan veszi tudomásul. Az oldal forráskódjából kiszedi a kívánt címet, és már meg is kezdi a program letöltését. Pontosabban kezdené, mert Windows megtiltja a futtatható állományok letöltését!

Travis fogást keres ellenfelén. Vezérlőpult, Internet beállítások körül forgolódik az egérrel. Igen, jó helyen keresgél. Engedélyezi a letöltést. Windows néhány popup ablakkal vág vissza, de mindez csak elterelés. A letöltés ezután sem megy. Még zöldfülü ez a fiú!. De nem, az UAC háza táján turkál. Igen, igen. Micsoda jobb horog! Az UAC kikapcsolva. Windows láthatóan megtántorodik. A bíró közbelép és újraindítást rendel el. Windows úgy támolyog a sarokba. Travis magabiztosan mosolyog.

Második menet.

A második menetben Travis magabiztosan kezd. Ismét megkezdi a letöltést. Nem veszi észre, hogy a kikapcsolt UAC ellenére a JavaScript továbbra sem aktív a böngészőjében. Ez nagy hiba, csak a győzelmét látja, az intő jeleket nem. Letöltés, és UAC ide-vagy oda, az továbbra sem megy. Travis kezdi elveszíteni a türelmét, ami szintén arra utal, hogy tapasztalatlan játékos. Ismét az Internet beállítások körül ólálkodik. Mindent engedélyez, amin piros jel van és biztonsági problémára figyelmeztet. Nem gondolkodik, csak klikkel. Második hiba a mérkőzés során! Miután bezárja a Vezérlőpultot, váratlanul újra megnyitja. Már kezdi kapisgálni, úgy látom. Windows az első menetben hátrányba került, de most mosolyog. Igen, van is rá oka. A változtatások ellenére a Vezérlőpulton, mintha nem is állítottak volna át semmit. Travis sem érti. Leengedi a karját, mire Windows hatalmasat üt állcsúcsára. Travis elveszti egyensúlyát. A bíró közbelép. Hármat számol, de Travis feláll, készen, hogy folytassa a mérkőzést. A gong ismételten egy menet végét jelzi. Travis a sarokba tántorog. Google edző folyamatosan súg neki, bárcsak hallanánk, hogy mit!

Harmadik menet

Travis sokkal nyugodtabb. Ha most látnánk először, még azt is hihetnénk, hogy profi játékos. Ismét az internet beállítások felől támad. Most alapértelmezetté teszi a változtatásokat és nem csak az alapértelmezett profilban, hanem mindenhol. Nem elegáns, nagyon nem elegáns. Olyan, mintha már személyes ügy lenne. Már nem a győzelem a cél, hanem az ellenfél szétzilálása. Windows erőtlenül figyelmeztető üzeneteket küld, de ezeknek már nincs semmi hatása. Windows hátrál, mintha nem tudna mit kezdeni ennyi támadással. Travis letölti a CLCBio bővítményét, és sikeresen beilleszti a Workbenchbe. Újraindítja azt. És most jön Windows ellencsapása! A bővítményt a neten keresztül kellene hitelesíteni, de mivel Travis távoli asztalról jelentkezett be, ezért Windows ezt egy hibaüzenettel meggátolja. Bumm! Travis a padlón.

Most értette meg, hogy nincs esélye a győzelemre. Amazon ringben csak távolról lehet bejelentkezni. A hitelesítési problémáról pedig a CLC is tud, ezért nem is támogatják a Windows Server semmilyen verzióját! Minden lépés csak trükk volt Windows részéről, hiszen biztos volt, hogy ő győz. Mégis játszotta a sérült, beteg, gyenge ellenfelet. Ezt nevezem én versenyrutinnak! Most a boldogan sétál a ringben és ünnepelteti magát a tömeggel. De mi ez? Travis felkel. A bíró közbe akar lépni, de ellökik! Travis terminálja a virtuális gépet! Windows eltűnik, mint egy szappanbuborék. A közönség elhülve figyeli a sportszerűtlen magatartást. A szövetség biztosan eltiltja ezt a fiút a további Windows mérkőzéstől. Travis, mintha nem is bánná...

Szólj hozzá!

Címkék: biztonság cloud computing

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr402724183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása