HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Bioscope folyamatok futtatása

2011.04.19. 15:52 Travis.CG

Korábban azt írtam, hogy csak egy bonyolult script segítségével tudtam több folyamatot egymás után futtatni. Ez a script folyamatosan cserélgette az .ini fájlokat.

Szerencsére van más módszer is, amivel parancssorban egy folyamatot tudunk összeállítani a Bioscope részére.

Létre kell hozni egy .plan kiterjesztésű állományt. Ez tartalmazza a folyamat egyes elemeit. Az elemek pedig a futtatni kívánt programok ini állományai. Tehát ha egy szekvenálás eredményét először illesztjük a referenciához, majd .bam állománnyá konvertáljuk, akkor a következő sorok szerepelhetnek a .plan állományban:

mapping.ini

matobam.ini

Létre kell hozni a két ini állományt, és a dokumentáció szerint kitölteni a paraméterekkel. Csakhogy, nincs lehetőség ciklusok és változók használatára. Tehát ha van nyolc szekvenálásunk, akkor nyolc ini fájlt kell létrehozni, még akkor is, ha csak egy sor eltérés van bennük.

Trükként lehet használni a global kulcsszót az ini fájlok elején. Ennek célja, hogy bizonyos változókat kiemeljen, amelyek több ini állományban is ugyan olyan értéket vesznek fel.

Amint készen van a .plan fájlunk, nem kell mást tenni, mint elindítani a bioscope-t:

bioscope.sh -l logfile sajat.plan

Szólj hozzá!

Címkék: bioinformatika

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr172839871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása