HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Fotóállvány javítás

2011.07.01. 23:07 Travis.CG

A filmekben a ragasztószalag amolyan univerzális javító alapanyag. Bármilyen javítási feladatot meg tudnak oldani vele. Nekem is van olyan anyagom, amivel bármit megjavítok. Ez pedig a két komponensű epoxi gyanta.

Előnye, hogy bármilyen külön álló darabokat végérvényesen egybe lehet forrasztani vele, ami azután hő, fagy, sav és még ki tudja mennyi hatásnak ellenáll. A fotós állványom egy éjszakai bevetés során megrongálódott, aminek hatására az egyik teleszkópos lábát nem lehetett semmilyen magasságban rögzíteni.

Az ismerőseim mind azt tanácsolták, hogy vegyek újat, de szükségtelennek tartottam, hiszen még volt két jó lába.

Abban biztos voltam, hogy ha egy csavart bele tudnék operálni, akkor azzal megszoríthatnám a lábat. A terv az volt, hogy fúrok egy lyukat, amibe egy anya csavart rögzítek epoxi gyantával. Így sikerült:

 Arra kellett csak vigyáznom, hogy a gyanta bele ne folyjon az anyába és az állvány lábához, mert akkor örökre fix hosszúságú lesz. Ezt kis papírdarabokkal oldottam meg.

Szólj hozzá!

Címkék: életmód barkácsolás

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr73028725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása