HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Dokumentumfilm a demosceneről

2011.11.18. 14:44 Travis.CG

Tegnap volt a Vakondok 2 című film bemutatója, ami a demoscene-ről szólt. A film logikusan van felépítve. Elindul egy általános bemutatástól kezdve, majd az adott kategória szakértőin keresztül a néző megismerheti a részfolyamatokat is.

Jó volt, hogy kitértek a régi nyolc bites gépekre is. Mikor a filmen felsorolták ezeket a géptípusokat, mellettem egy lány meglepődve megkérdezte: - A C64 csak nyolc bites?

A filmet feldobta még a rengeteg demórészlet, ami az interjúk közötti átmenetben mutattak. Nem mehetek el amellett a részlet mellett, hogy a másodperc tört részéig látszott a 2010 c. demónk. :-) Egy másik demónk zenéje pedig hallatszott.

A filmvetítés helyén képeket is ragasztottak ki a folyosóra. Az összeállítást Grass csinálta. Itt is látható volt egy részlet az egyik demónkból, a Wayangból.

Összességében a film tetszett. Korrekt, alapos munka. A tény pedig, hogy a munkáink - ha csak rövid időre is - látszottak a filmen, azt mutatja, van helyünk a demosceneben.

Frissítés: Időközben elérhető a végleges film letölthető és online formában: innen.

Szólj hozzá!

Címkék: demoscene

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr393394179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása