HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Function2014 (3.nap)

2014.10.13. 22:24 Travis.CG

A party nagyon jol alakult. Charlie-tól megtudtam egy kisebb demoscene krízis háttértörténetét. Az történt ugyanis, hogy mivel kevés ember foglalkozik a scene.hu weboldallal, ezért Murphy, az egyetlen, aki posztol, be szokott venni olyan híreket is, amelyeknek szinte semmi köze nincs a demoscenéhez. Ami viszont köthető a demoscenéhez, az késve jelenik meg. Emiatt egy csomó kritikát kap.

Egy volt munkatársam is eljött, akinek ez volt az első demoscene rendezvénye, amin részt vett. Jó volt vele is találkozni.

A 256b intrók nagyon tetszettek. Szerintem hatalmas előre lépés, hogy egyre több intrónak van hangja. Azt is jó látni, hogy próbálkoznak alternatív megoldásokkal. Például láttunk egy Processing szkriptet is!

A 4k compó is tartogatott meglepetéseket. Először is az Astroidea release. A csapat ugyanis sok éve nem adott ki semmit. Az indoklast itt hallhatjátok. Szóval így kell megfiatalodni.

A 64k kompó hozta a papírformát, a Conspiracy magasan a mezőny fölött szárnyalt, de azért a Dilemmának sincs oka a panaszra. Agoston 64k-ja pedig semmi újat nem mutatott.

A demók elég változatosak voltak. A Unityben összedobott vacaktól egészen a művészi kompozícióig volt minden. A projektoron nagyon bénán nézett ki a Trabant, mint utólag megtudtam, a VGA-splittereken elveszett a jel egy része. Utolsó elöttiek lettünk, de szerintem volt rosszabb alkotás is a miénknél. A közönség viszont így döntött, nincs mit tenni.

A Blazar erős volt, megérdemelten nyert. A Háromnegyed tíz lett a második. Fültanúja voltam, amint Gargaj és Immortal Rat a demóról beszélt korábban és ettől nagyon nagy elvárásaim voltak. Talán kicsit irreálisak is. Ennek ellenére a stílusa jobban tetszik, mint a Blazarnak. Mu6knak bejött a szöveges mód. Harmadik helyezést ért el. A Hollow Spaces-t pedig nem értem.

A party remek volt, köszönjük a szervezőknek, hogy időt és energiát áldoztak ránk.

Szólj hozzá!

Címkék: demoscene

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr756770753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása