HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Sundown party riport 3. rész

2016.07.18. 06:48 Travis.CG

A közönség már nagyon bemelegedett. Megkezdődtek a bekiabálások, ment a látottak folyamatos kommentálása. A Wild compó már ennek fényében zajlott. A Remember the 80s, ami a nyolcvanas évek slágereit hozte el Sinclairre már folyamatos éneklésre késztetett egyeseket. A Road to Sundown egy természetfilm képi világával készült, miközben Priester KindBarend biciklivel jött Hollandiából Angliába.

A blokk záróakkordja egy igazi csapatépítő játék volt. Egy Super Mario klónnal kellett játszani két játékosnak. Az egyik csak ugrani tudott, a másik csak menni, de a játék kezdetén még senki nem tudta, mi lesz a feladata. Amint kudarcot vallottak, jött a következő két játékos. A közönség folyamatos kiabálással adta az instrukciókat, gyakran nyomdafestéket nem tűrő stílusban.

Négy intró volt. Az i feel tran to you-ban egy vonat szemszögéből láthattunk egy 8 alakú pályát. Amikor a vonat a másik vágányra kanyarodott, az maga volt a gyönyörűség a nézők számára, pedig a grafika nem volt egy nagy eresztés.

Elérkeztek a demók! Először egy pénisszel felszerelt robot szerelmi életét ismerhettük meg, majd jött a mi alkotásunk. Minden simán ment. Az egész pont úgy nézett ki, mint a gépemen. Igaz, teszteltem is eleget. Még Aha-t is megkértem a party előtt, nézze meg nekem a release-t Ati kártyán, mert eddig az volt a nagy mumus nekem. Már csak arra vagyok kíváncsi, utolsók vagy utolsó előttiek leszünk.

A régi platformok demói már nem voltak olyan jók. Sok scroller, újra felhasznált effekt. Némelyiken el is bóbiskoltam. De a vidámság kitartott, egyetlen fujjogás sem volt, mindennek nagyon tudtak örülni.

Volt egy fél órás csúszás, ami a Deathboy zenei előadásán csapódott le. Személy szerint nem bántam, hogy csak ennyi ideig hallgathattam a tuc-tuc zenét. Percre pontosan éjfélkor lekapcsoltak minden hangot és az emberek felkerekedtek, hogy lemenjenek a tengerpartra.

A Hold fényesen világított, nem volt szükség lámpára sem. Csak a partra verődő hullámok hangja tompította a lábunk alatt a kavicsok csikorgását. Tüzet raktak, ketten megmártóztak a habokban. Egy akkumulátor, egy háromlábú hangszóró-szerűség és egy laptop együttese zenét varázsolt körénk. Színes lézert vetítettek a triászi időkből származó homokfalra.

A party átalakult. A Variform és az 1995 zenéje szólt, az emberek legalább egy okos-kütyüvel voltak felszerelve, mégis, mintha egy pogány ünnep részese lettem volna. Egy lelki idő utazás volt, feltártunk valami ősit az agyunkban és meghívtuk a jelenbe.

A szervezők kis camping grillen szalonnát sütöttek és két szelet zsemle közé fogva osztogatták mindenkinek. Mi meg ettük, mintha semmit sem tudnánk a koleszterinről és a késői vacsora káros hatásairól. Volt aki aludt, volt aki csak nézte a tüzet. Mások édeskés illatú cigit szívtak. A fejünk felett, a tábortűz füstbe, zöld pókháló fonalakat rajzoltak a lézer sugarak.

Egy rakás technokrata voltunk, mégsem beszélt senki JavaScript keret rendszerekről, kliens-szerver architektúráról vagy bármiről, minek köze van a számítógépekhez. Egyszerűen csak élvezték a pillanatot. Éjjel kettőkor hagytam ott őket.

Másnap már pakolt mindenki. Volt még egy játék, ahol a feltett kérdésre hazudni kellett és a lehetséges válaszokból kitalálni, melyik az igazi. Akit több embert vert át, az nyert, ha az igazságot is megtalálta, plusz pontot kapott.

Az eredmény hirdetés rövid volt, mert a megrendelt nyeremények nem érkeztek meg. Másodikak lettünk, de a legfontosabb, hogy láttam egy ilyen partyt is.

Szólj hozzá!

Címkék: demoscene

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr498895434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása