HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

A dolgok mélysége

2017.01.23. 01:36 Travis.CG

Kijött az idei első cikk! Az elemzés egyik lépéséről már készült egy korábbi poszt. A vizsgált régióra még a tesztelésre megkapott egyik MinION-t is ráengedtük, de nem volt elég nagy a lefedettség, hogy bármi érdemi eredményt kapjunk.

Amilyen gyors volt a bioinformatikai elemzés, a kísérletes validálás annál lassabban ment, de ez nem is meglepő, mert elég sok fajtán kellett letesztelni az eredményeket és nincs mindenhol pipettázó robot. A mélység tehát nem csak a szekvenálásban, de a kísérletes oldalon is megvolt.

Sok pletykálni való nincs, a vizsgálat szempontjából érdekes variációk nagyon hamar a feltűntek, de akkor még nem tudtuk, mit is jelent ez. Mivel a kódoló régióban vártuk az érdekes mutációkat, meglepett minket, hogy a promóterben volt. Minden esetre a későbbi vizsgálatok alátámasztották a mutáció jelentőségét.

Ezt a projektet is nagyon szerettem, mert előtte még soha nem dolgoztam poolozott mintákkal. A témát alaposan körbejártuk (vagy inkább járták, mert abban már nem vettem részt) és a cikk is szép kerek egészet alkot.

Szólj hozzá!

Címkék: publikáció

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr412146901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása