HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Időutazás

2018.01.18. 22:33 Travis.CG

Úgy adódott, hogy adatbázisokat kellett keresnem. A keresés közben rengeteg halott vagy zombi állapotban lévő oldallal találkoztam. Egyes esetekben viszont a régi oldalak éltek és valami megmagyarázhatatlan csoda folytán még működtek is! Túl sok értékük nincs, de mai szemmel nézve mosolyogtató látni a tíz éves megoldásokat.

Csatlakozzatok velem egy utazásra, ahol nincs JavaScript, nincs (vagy alig van) CSS, de vannak animált GIF-ek, rég elfeledett böngészők és 16 bites színek.

Az első Neal mutációs tudástára. Mindjárt egy IFRAME keretes weboldal köszönt ránk. Vagány napszemüvegek az oldal tetején, hogy lássuk, Neal milyen laza csávó volt a '90-es évek végén. De már akkor is ott figyelt a Big Data! Az akkori lehetőségekhez képest, persze. Neal ugyanis figyelmezteti az egyszerű felhasználót, hogy adatbázisának letöltése 2-3 órát vesz igénybe, ha modemmel próbálkozunk. Sajnos sosem fogjuk megtudni, hogy a Windows 3.1 alatt is futtatható programok milyen gyorsan töltődnek le a mai sávszélességgel, mert a linkek legtöbbje nem működik.

Külön érdekesség a linkek, ami az AltaVista előtti hagyományokat követi. Annak idején ugyanis a weboldalak tartalmaztak linkeket más, érdekes, gyakran teljesen irreleváns oldalakra. Mindenki maga gyűjtögette az általa hasznosnak ítélt tartalmakat, amiket aztán megosztottak másokkal.

Ez a koreai weboldal csak nyolc éves, de mintha az ezredforduló előtt készült volna. A gyönyörű gombok, az oldal alján meg figyelmeztetés, hogy 1280x1024-es felbontásban érdemes nézni az oldalt. A flexibilis UI-k világában meglepő, hogy annak idején a weboldalakat egy bizonyos felbontásra lőtték be.

Végül jöjjön a koronaékszer. Egy 2000-ből származó cikk adatai küszködnek itt az idő vas fogával. Az oldal megtekintéséhez Netscape kellene, abból is a 4-es verzió, de a mai böngészők is elég jól megbírkóznak az oldallal. Van némi CSS, de a formázások többsége a HTML kódban található.

Szólj hozzá!

Címkék: életmód bioinformatika

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr6913576701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása