HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Cseppet sem objektíven: Demobit 2018

2018.03.27. 14:46 Travis.CG

A Demobit egy csendes kelet Európai party, de közelsége Magyarországhoz ideális scene turizmushoz. Ez meg is látszik, ahogy évről évre egyre több magyar induló van, ezért most erről fogok írni.

Zene

A zenék nem is voltak olyan rosszak, mint amire számítottam. A compót nagz nyerte, mégpedig egy nem is akármilyen zenével:

Grafika/Fotó

A szerény évkezdésnek megfelelően szerény felhozatal, ami nem az indulók mennyiségét, inkább a minőségét jellemzi. Még Dorcyy képéből is hiányzott az élet. A fotók egy cseppet jobbak voltak, itt-ott akadt egy hivatásos induló, de így is akadt elég jellegtelen kép.

Wild/animáció

Őszintén szólva nem tudom, mi indokolta ezt a két kategóriát, mert akadtak átfedő alkotások, például a tortás videó, de a Gabber for horses is belefért volna a demó kategóriába. Az animációk viszont jók voltak. Még a bújtatott reklám drón videó is kreatív volt. De a legjobb szerintem a Je suis toi volt. Nem volt túl elvont, mégis elég érzelem volt benne.

Intrók

Az oldschool intrók kimerültek a scrollerek variálásában. Azt hiszem ennyi elég is róluk. A PC intrók sem vitték túlzásba, a Nitro Intra kellemes, egyszerű intró volt, korrekt zenével, de egy komolyabb partin valószínűleg észre sem vennénk.

A 256 byte intrók összességében jobbak voltak. Kiemelném a Storming over the Tatras-t. Nem azért, mert technikailag olyan kiemelkedő, hanem azért, hogy megmutassam, egy jó címmel még a zajt is el lehet adni. Nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy egy bugot "javítottak" a név választással. Hasonló érzésem van a Minsky objektum orientált technológiai bemutatóval kapcsolatban is.

Demók

Az Alföld és a Hortobágy gyanús hasonlósága valami olyan poént sejtet, amit a kívülállók nem érthetnek. Megkaptuk végre a QBParty invitációját is Feryxtől. Ott volt az ASD is, de csak Kinecttel felvettek egy csomó modellt és vertex shaderben raktak rá egy kis Perlin-noise-t :-) A zene viszont nagyon jó volt hozzá. A Fresh!Mindworkz két demóval is jelentkezett. Az egyik végre szakított a részecske rendszerek egyeduralmának, ami üdítő változás (érdekes módon ezt adták ki álnév alatt), és volt egy koprodukció Gargajjal, ami nekem nagyon bejött. Az a tipikus egyszerű, de nagyszerű demó, ami nem rázza meg a kontinenseket, de kellemes nézni.

Végül ott volt a Monoamine, ami szerintem megérdemelten nyert.

Akit érdekel egy kis háttér a partyról, az mindenképp olvassa el a Scene.hu cikket is. A komment szekció is igen tanúságos.

Szólj hozzá!

Címkék: demoscene

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr1813751230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása