HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

QBParty 2018

2018.05.21. 22:33 Travis.CG

Jó estét, jó szurkolást minden kedves nézőnknek. Majdnem élőben jelentkezünk a 2018-as QBPartyról. Itt, a stúdióban ülünk kommentátór társammal, Néma Leventével. Levente, kérlek köszöntsd a nézőket!

Biccentett. Ezen is megvolt. Itt vagyunk már 11 óra óta a party helyszínén, de eddig nem sok mindent láttunk. A budapesti kontingens még nem érkezett meg. A teremben tapintani lehet az ürességet. Értik! Hahaha. Tapintani...az...ürességet...hahaha. Ahogy Levente arcára nézek, mintha nem osztaná mondatom komikus voltát.

Az előtérben ketten próbálgatnak egy C64-ből, egy meghatározhatatlan játékkonzolból és számtalan vezetékből összetákolt gitárt. Csak reménykedni tudunk, hogy ez egy nagyszerű bemutató előkészületei. Én legalábbis nagyon izgulok, míg Levente csak a szemét forgatja.

A hangulat egyébként remek, az alacsony látogatószám ellenére élénk beszélgetések zajlanak mindenhol. Spenót büszkén mutatja raytracelt gömbjeit, de elmondása szerint nem várhatunk releast tőle. Micsoda varjú, micsoda varjú. Értik! Kár. Hahaha. Jajj! Levente kollégám fejbe csapott egy összecsavart újsággal.

ÉÉÉÉs közben el is kezdődött a Combined Music Compo! Elsőre Teo adta meg az alaphangot egy jó kis zúzós számmal. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem máris táncolhatnékom van. Utána mindjárt Nagz dübörögteti a hangszórókat. Mintha törzsi dobok lennének a ritmus alá keverve. Ennyi. Nincs több zene. Csalódott vagyok. Levente pókerarccal néz rám, de én biztos vagyok benne, hogy ő is csalódott.

Talán a grafika elűzi a csalódottságot. A kompó öt fényképpel kezdődött, amelyeket megszokhattunk már kis partikon: vicces, de inkább kínos. Érdemes megjegyezni, hogy az összes kép a partin készült, vagy az ide vezető úton.

Bobic képe volt az első átmenet a kattintás és alkotás fázisában, a fotót már Photoscape-pel módosították. Rascy képe volt az első, ami már grafikai munkát is tartalmazott, még ha csak nyomokban is. Aztán GeriJ rendere minőségi ugrást jelentett. Egy gyönyörű sportautót ábrázolt. Leon második bemutatott képe már C64 grafika, ahogy tőle elvárjuk. Dorcyy sci-fi témájú kézi rajza megmutatta, hogy nem csak fénnyel lehet képeket készíteni. Értitek! Fény képek. Aúú! Levente, honnan szedted azt a széklábat?

Most játsszunk egyet! Legalábbis a Game compo keretein belül. Az első a Drunk Wizard, egy Harry-Potter témájú flappy bird klón. A második egy autóverseny játék volt, szép, jó. A harmadikban az égből hulló mókusokat kellett láncfűrésszel szétvágni, miközben a két, egymás ellen játszó játékos egy gumikötéllel volt összekötve. Levente szája sarka aprót rángott, amit én egy mosolynak tudnék beazonosítani. Ez bezzeg tetszik neki!

A compok szünetében nézzünk ki a kerthelységbe, hogy lássunk mi zajlik odakint. Az öreg Amigások egy asztal köré sereglettek, isznak és közben a kilencvenes évek diszkó slágereit hallgatják. Szomorú látvány, hogy csak a régi ingerek éltetik őket. Egy olyan időutazásban vesznek részt, ahol a csak a testük halad a korral, ők maguk megálltak a kilencvenes években. Rázzák magukat ugyan azokra az ütemekre, amelyekre régen és rég elfeledett számokat pocskondiáznak, ahogy azt annak idején is tették.

Mások viszont láthatólag képesek haladni a korral. Poison két kis lurkóval érkezett. Üdvözli a régi arcokat, de nem felejti el, mi is a fontos.

Ha már végeztünk az old school arcokkal, nézzünk be az Old School compóba. Az első a Lethargy demója, Grass logójával. Nos, láttunk már jobb alkotást is. A második release a scrollerek népes táborát gyarapítja, de a kreatívabb fajtából. Majd egy Plus4 tracktro következik. Látszik rajta, hogy sok random részből rakták összes, de elég szeretet volt benne, amit a végén a credit is megerősített.

De itt az idő, hogy bevaduljunk, mert jön a Wild compó. Értitek! WÁÁÁÁÁÁJD. Levente, eltörted a karom azzal a baseball-utővel! Először egy mikrokontrollert láttunk, de csak scroller volt. Biztos többet is tudott volna a szerkezet. Másodiknak Musk magánelőadását kísérhettük figyelemmel, bevallom, mi itt a stúdióban nem értettük, miről van szó, mert a hangosítás torzított. A harmadik a jól ismert Minden Gargaj poén folytatása. Ez is olyan hagyomány már, mint a Rob is Jarig. A nézők annyira fellelkesültek, hogy szótagonként ismételték: min-den-Gar-gaj, ahogy a filmen látták. Az előtérben látott előkészületek a negyedik releasere értek be. Nem semmi volt! A tervezettnél hosszabb technikai szünet következett, majd jött a múlt években nagy sikert aratott Viti lézershow újabb fejezete. Ahogy hallom a közönséget, megérte minden perc várakozás.

De nincs megállás! A 256b intrók már itt toporognak az ajtóban, hogy a közönségre vessék magukat. Elsőként a kl nevű intrót láthattuk, ami sokkal fantáziadúsabb, mint a neve. A She egy 256 bájtos kép megjelenítő, sok zajjal. Mind a képen, mind a hangszóróban. A harmadik egy 32b-os zene volt. Levente ádámcsutkája kettőt liftezett. Mi tagadás, én is elérzékenyültem. Végezetül egy tűz effekt az Undefined Behaviortól.

Még be sem sötétedett, de már hívják az embereket a demókhoz. Először egy fekete-fehér demót nézhettünk meg Pasyék alkotóműhelyéből. Csak nem az Adjective monopóliumát irigyelték meg az érthetetlen demók terén? Nem ez hozza el a trónfosztást, az biztos. A Tesco Gazdaságos Demócsapat sem tétlenkedett. Az előbb említett Adjective azzal okozott meglepetést, hogy nem elvont, bonyolult művészi alkotást hozott, hanem egy demót. Mi történt, kérem? Mégis, hogyan skatulyázzuk be a demócsapatokat, ha így váltogatják a stílusokat? Végére maradt két demó, aminek nem Nagz szerezte a zenéjét. Az első az Air a Dilemmatól. Nagyon szépen összeszedett kis alkotás, meg kell hagyni. A zene is nagyszerű. Talán még a kompót is megnyerik. Végezetül a szivárványok csaptak össze, ahogy SlySpytól megszoktuk. A Rainbow Clash ismét nem maradhatott el a címből.

Búcsúzunk nézőinktől, akik velünk együtt izgulhatták végig ezt a remek partyt. Kiváló hangulat, remek szervezés és végtelen jókedv. Ezzel jellemezhetném az eseményt. Az utolsó poéntól megkímélem a hallgatóságot, mert Levente az asztalra tett egy Magnumot. Nem akarom, hogy a célozgatásból célra tartás legyen, ha értik, mire gond...

Szólj hozzá!

Címkék: demoscene

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr7213913356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása