HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Cseppet sem objektíven: Experience 2018

2018.12.10. 15:45 Travis.CG

A magyar demoscene csendesen búcsúzik az évtől az Experience keretein bellül. Egy délutáni nap beülnek a Cserepes házba és végignézik az adott évben legjobbnak ítélt alkotásokat és néhány produkció erejéig még egy compó is van. Szavazás, nyeremény általában nincs, és csak demó kategóriában lehet indulni. Az egész a demók élvezetérő szól.

Idén hat produkció képviseltette magát. Mivel az eseményen nem a versengés a fontos, ezért elhagyom a negatívumok bemutatását és csak az értéket emelem ki.

Hypercluster

Kellemes 4k látványvilág, ambient zenével. Terence, az egy személyes demócsapat ismét lecsapott.

All we be good

Slyspy szintet lépett ezzel a demóval. Elhagyta a 2D rétegek színes kavalkádját és teljes egészében nyitott a harmadik dimenzióba. Igaz, eddig is voltak 3D betétek, de azok valahogy elvesztek az egymásra pakolt rétegek halmazában. Azt hiszem, ha Zoom megbetegszik, a Conspiracy-nak lesz tartalék designere.

8 Pelc szenvedés

Nem volt nyolc pelc és nem volt szenvedés. Bújtatott QBParty invitáció némi humorral fűszerezve. Humora erősen hajaz a Tesco Gazdaságos Demócsapat wildjaira. Jó látni, hogy a lamer demók túlléptek a Firg! alkotta kereteken.

B codes 3

Kellemes kis 256byte intrók gyűjteménye, megfűszerezve egy kis stílussal. Értem ez alatt, hogy nem az effektek voltak a főszerepben, vagy hogy bemutassuk, mennyi kalkulációt lehet bezsúfolni egy igen kicsi futtatható állományba, hanem a méretkorláton belül

Reboot

A produkció idealizálva bemutatta, hogyan is zajlik egy számítógép indulása. Idealizált alatt azt értem, hogy kicsit olyan volt, mint amikor a gyerekeknek az emberi testről készült mesében kis emberkéknek rajzolják a sejteket. Vizuális minőségre sem volt hiba.

Demojoe travels time

Vicces 4k, ahol karikatúra-szerűen bemutatják a régi nagy demókat, miközben úgy érezzük magunkat, mintha egy partyn lennénk. Még el is játszhatott gondolatban a néző azzal, hogy megpróbálja kitalálni, melyik demó fut a stilizált kivetítőn.

Aki teljes egészében megnézné az eseményt, itt teheti meg. A videó előnye, hogy kevésbé vájtszeműeknek a szervezők kommentekkel segítik megérteni, mit is látunk, illetve miért jók az adott alkotások. A bemutatott demók listáját pedig itt nézheti meg, aki tájékozódna az idei év legjobbjairól.

2 komment

Címkék: demoscene

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr9414394220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gargaj · http://gargaj.umlaut.hu 2019.09.24. 19:47:58

A Reboot amúgy nem a számítógépekről szól ám :)

Travis.CG 2019.09.24. 21:44:29

@Gargaj: Ezek szerint a mondanivalónak csak a felszínét kapargatom.
süti beállítások módosítása