HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Cseppet sem objektíven: Assembly 2019 (I. rész)

2019.08.03. 10:41 Travis.CG

Annyi, de annyi időm van, hogy még az idei Assemblyt is ráérek streamről nézni. Ezért kicsit részletesebb leírást adok az egyes compókról. A kivetítő valami hatalmas. Ránézésre három fullHD képernyő, egyben. Ezt látni kellene élőben is. Az írási stílusom biztosan szokatlan lesz, mert egyszerre nézem és írok. Később viszont csak keveset szerkesztem.

Game

Az első bemutató valami FPS. A játék menetet nem is látjuk, csak ironikusan ecsetelik, milyen összecsapott munkát látunk. Látunk egy szöveges kalandjátékot, ahol régi számítógépeket cipelő emberek vannak egy utópisztikus világban. Végre egy érdekes játék: Buster a pókember. Mármint egy törésteszt bábu (akit a Mythbuster sorozatban csak Buster néven emlegettek) rugalmas kötél segítségével ugrál egyik helyről a másikra. Még ránézésre is nehéz. Van egy pék, aki kenyeret gyűjt. Lángszóróval felégeti a búzametőt, lapáttal csapkod szőrös teremtményeket (kenyérpusztítókat?). Horror játék egy régi házban. Alone in the dark koppintás. Horror játék egy iskolában. Igen, ez már hihetőbb :-) Horror játék egy temetőben, azt hiszem. Túl sötét, hogy megállapíthassam. Egy aranyos ugrálós játék következik, amiben nem szabad túl magasra sem ugrani. Van egy AC-130 szimulátor. Vezetheted a gépet és lőhetsz a Horowitz ágyúval, vagy egy haverral is játszhatsz, egyik lő, másik vezet. Roncs eszközök rakétával lövik egymást. Ránézésre ennek a legjobb a játszahatósága, legszebb a grafikája.

Fast graphics

A téma a kolbászok voltak. Nukleáris kolbászok. Low poly modellekkel indult a kompó, meglepő, hogy egy óra alatt ilyen modelleket készítettek, és még képszerkesztővel is fel tudták javítani. Azt hiszem, ez az igazi rutin. A szókincsem is bővül: A nakki lehet finnül a kolbász. Az Also a vegan options nagyon jó volt. Tableten rajzolták, majd egy Mac-en végezték az utómunkát.

Pixel graphics

Az első Pac-Man szellemek CGA színekben. A második egy nagy szemű emberke. A Lunar Hope volt az első, ami mondani is akart valamit. Témája a hold kolonizálása. A következő egy macsak Amiga labdán. Ez egy olcsó trükk a szavazatok megszerzésére. Majd jön egy nagy polip. Utána egy óriás rák, ami elpusztít egy falut. Az Orientalist Cat nagyon részletesen kidolgozott kép. Most még egy szörny-kép van, egy víz alatti óriást polip. Úgy látszik a szörnyek túlreprezentáltak idén.

Fast music

Ez tényleg gyors volt. Az első két szerzemény BeepBox-ot használt, amiről még nem is hallottam, de ha ez a program képessége, akkor nem is fogom kipróbálni. A Gas station rossz volt. Még a bot fülemmel is hallottam, hogy nem találja el az akkordokat. Utána sem javult sokat a helyzet. Valami kakofón ének összevágás is volt. Az első, ami már tetszett, a számomra kimondhatatlan taantuma os-tos-reissulla volt. Utána már nem voltak szörnyű zenék, de nem is tetszettek. Ez nem igaz, a Rainbow Route to Unicord Dragonland tetszett. Mintha tavaly is lett volna egy ilyen ömlesztett nevű zene, nem? Majd utána nézek.

Tracked music

Erről a compóról nem tudom, mit írjak. Valami miatt összefolynak számomra az alkotások. Nem volt se kiugróan rossz, se kiugróan jó alkotás. Változatos PC és Amiga trackekket is hallhattunk.

Themed photo

A témának a fény és árnyék volt megadva. Az első kép semmi. A második egy villanykörte. Technikailag jó, de semmi újdonság. A New Hope szerencsére nem Star Wars volt, de a kép nem volt elég kontrasztos, nem volt kiemelve a téma. Gyöngyök, absztrakt fotón. Következőt! Á, szép ellenfény és egy szúnyog, vagy lepke. Játékok harcolnak füstös terepen. Érdekes, érdekes. Szép gyöngyök, mint egy valódi raytrace. Ez már sokkal jobb. Még egy ellenfény, de ez kevésbé sikerült. A munkagép alig látszik, túl sok sötét van a kép tetején. Szétszedett, törött repcsi. Nagyon érdekes. Érdekelne, hogy ki aggat ilyet a mennyezetre. Még egy vizes-fényes raytrace-szerűség. A vízcsepp lebeg a sakkbábuk felett. Határozottan profi. Ellenfényes akt. A lila megvilágítás határozottan szokatlan, de nem rossz. Fényfestéses fénykép elő modellel. Biztos sokat szenvedtek, mire összejött. Olyan, mintha varázsolna a hölgy. Hmm, tetszettek a fotók.

Graphics

Űrállomás. Többször láttam ez az Eevee-t, mint felhasznált eszközt, mi lehet ez? Szeletelt halak. Éjszakai riutálé. Az öreg halász és a tenger hollywood-i feltúrbózása. Templom, lovag, tűz. Troll, aki a neten trollkodik. Milyen avantgard! Nem írták ki, de a következő kép, biztos, hogy Maxxon műve. Felismerem. Széllel szemben. A Marvell hősök már a spájzban vannak. Babyfood. Morbid, ha belegondolunk, de vicces felütése van. Szörny a mélyből. Nahát! Ez a madár kalitkás nagyon jó lett. Túl sötét kép egy Disney művészről, aki valami csatornában ül, és munkásnak van öltözve. Értem, értem, de valami mégis hiányzik. Nem tudom megfogalmazni, hogy mi, pedig tudatosan komponált.

Listening music

Ez már döfi! Mindjárt a legelején ütős dalok szerepeltek. Tetszett, hogy egyesek a stílusokkal is kísérleteztek, például westernnel. A zene compón nem jellemzőek a vicces alkotások, de most mégis belefutottam egybe. A kávé iránti olthatatlan vágy ihlette eposzban még a zene stílusa is megváltozik, amikor a költői én nem kapja meg koffein adagját.

Real wild

Lássuk, milyen agyatlan hardverre programoztak. Az első egy iOS demó volt. Nos, ez sem lenne jó platform reklámnak. Még akkor sem, ha csak UIKittel készült. A második az Assembly kivetítőjére írt demó volt, Linuxon futott. Az effektív pixel szám a kommentek szerint 7501x1500 volt. Ez egy kihagyhatatlan ziccer, okos döntés volt egy teljes képernyőt befedő demót készíteni. Volt egy Logitech G810 billenytyűzet is, ami három színű leddel volt felszerelve. Azt nem tudom, hogy a program a billentyűzeten futott, vagy a számítógép vezérelte. A zenét sem tudom, honnan jöhetett. de ez is valami Linuxon hajtott dolog volt. Az iOS-re válaszul volt egy Android demó is. Nem valami nagy, de látványos és jól összerakott alkotás volt, A végére maradt az igazi vad demó. Négy Raspberry Pi képernyő feküdt egy-egy LEGO Mindstorm vezérelt lánctalpon, ami mozgott a demó ritmusára. Igazi kütyü-katyvasz volt. Tényleg nem tudom, mit lehetett volna még belepakolni. Talán egy Arduinót?

Short film

Az első egy galaktikus utazás volt, kellemes zenével. De nem igazán történt benne semmi, csak valami kék csillagközi ködben repült a kamera, egyenes vonalban. Volt egy rablásos videó, ahol a részek kicsit lazán kapcsolódtak egymáshoz. Pistoke valami barokk részecske gyorsítóba vezetett minket. Hol építették ezt fel? Hé, ez render! Sokára esett le. Na végre, fraktál videó! Ez sem tiszta, hogy miről szól, de több benne a retró szeretet, mint a Los Angeles Lamers videóiban. Volt egy Minecraftba ágyazott Trump kritika is, amit elsőre nem is értettem, mert annyira követem az aktuál politikát, szerencsére a stream kommentelői elég szószátyárak, abból felfogtam, mi az ábra. Aztán egy újabb retró egyveleg. Ezúttal sokkal elvontabban. HBC! Már az első kockán láttam, hogy HBC. Szokásos humoros alkotás, ötletes jelenetekkel. A végén kiírták, mennyien készítették. Jó sokan! Újabb humoros alkotás, Jézusról, aki inni akar egyet, de leejti az üveget, mire egy hobó megtalálja, és szétlocsolja azt.

Oldskool compo

Itt az első scroller. Mi is lenne az oldskool kompóval scroller nélkül? Amiga comp filler. Ez is egy scroller, csak spirálisan megy. Assum egy nagyon jó kis Atari Falcon demó. Úgy kezdődött, mint egy film, a zenéje is nagyon hatásos. Adapt egy retró hangulatú demót hozott a 90-es évekből. A Pyu Pyu viszont ellenkezőleg. Nagy felbontású, 60 Hz frissítésű, full frame demót hozott. Szerintük a régi gépekből is lehet modern dolgokat kihozni. Igazukat ezzel a demóval bizonyítják.

Dance music

Lehet, hogy már fáradt vagyok a táncoláshoz, de ez a kompó is teljesen összefolyt.  Kár, mert ez az egyik kedvenc zeneforrásom. Talán máskor.

Szólj hozzá!

Címkék: demoscene

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr7714992510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása