HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Csak a móka kedvéért

2020.05.25. 21:57 Travis.CG

A demoscene egy remek hobbi, de egy idő után nagyon bele lehet bonyolódni, ami alatt azt értem, hogy indokolatlan mennyiségű időt és energiát lehet beleölni, az eredmény láttán mégis sokan csak fanyalognak. Például: ezt az effektet már láttuk X évvel ezelőtt. Esetleg: ezt meg lehet csinálni sokkal kisebb méretben is. De még olyan is előfodrulhatm, hogy azzal vádolnak meg, hogy nem kódolunk semmit, mert Y jatékmotort használtuk. Nem csoda, hogy sokan nem produkálnak semmit, még akkor is, ha megvan a megfelelő tudásuk hozzá.

Időről-időre emlékeztetni kell magunkat, hogy ez az egész mégis csak egy hobbi, amit azért csinálunk, hogy jól érezzük magunkat. De akkor is sok időt kell ráfordítani.

Ezért is jó a most következő Just For Fun compó, ahol összesen 30 másodperc időt kell feltölteni. A release mérete pedig nem lehet 16 MB-nál nagyobb. Tehát nem kell vért izzadni, hogy telenyomjuk a demót részletes tartalommal, mert nincs rá hely. Nem kell több száz effektet kitalálni, mert nincs idő rá, hogy bemutassuk. Optimalizálni sem kell, mert nem muszály beleférni 64k-ba.

Szóval, akinek van kedve, nyugodtan kipróbálhatja magát, a lényeg, hogy jól érezzük magunkat, és alkossunk. Részletes kiírást itt találhatunk.

Szólj hozzá!

Címkék: demoscene

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr8615717048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása