HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Cseppet sem objektíven: Just for fun 2020

2020.06.28. 22:17 Travis.CG

Az idei karantén világ egyik kellemes hozadéka volt a Just for fun compó, amit tényleg csak a móka kedvéért rendeztek. A releaseket interneten kellett elküldeni, majd egy YouTube streamen végignézni. Mivel az összes alkotásnak 30 másodperc hosszúnak kellett lennie, nem fenyegetett az a veszély, hogy elalszom közben, vagy a compó végére nem tudom, mit is láttam az elején.

Nem is tudom, hogy van-e értelme kritikát írni ilyen kompóról, ezért mindegyikről leírom, miért tetszett.

Az első a Transmission volt a The Bad Sectorstól, amit egy mikrokontollerre írtak. A mikrokontollerekre nehezebb kódot írni, mert sokkal több a limitáció. Mind a hardver felől, mind a létező eszközök részéről. Itt nem lehet azzal vádolni a készítőket. hogy az "OpenGL megcsinál mindent". Az Astroidea egy rég elfelejtett kódot adott be Astrocola néven. Ennek megfelelően 386-oson futott GUS alatt. Szerintem jó, hogy ezek a kódok még akkor sem vesznek el, ha nem adják ki őket, és ilyen ritka alkalmak egyikén láthatjuk mi is. Slyspy jó ötletet használt fel, mert egy régi Amigás demót elevenített fel vicces formában. Szerencsére a bemutatkozó videóból megismerhettük a demó hátterét is. A Dilemma Ocean's Drive azért volt jó, mert remek volt a hangulata és kellemes volt a zene is hozzá. Az Ümlaut Designtől szerintem egy trailert kaptunk, ezért nagyon felcsigázott, mit is akarnak bemutatni Function-ön. (Legalábbis azt gyanítom, hogy Function-ön mutatják be. Belsős információval nem rendelkezem.) A Rebels Function invitációja kihasználta a 30 másodperces limitet. A normál tempójú felvezetés után az összes part fél másodperc volt, és ennek megfelelően kedves kakofóniába torkollott. A The Bad Sectorstól kaptunk még egy demót, ami azért volt jó, mert Blueghost visszatért és új effektet használt, amit még soha azelőtt, ergó fejlődött.

Végül a demo1 tiborsaas-tól, ami azért is jó, mert első demó, rögtön győzelemmel. Az effektek teljesen rendben voltak, a zene passzolt a látványhoz. Reméljük még sok remek alkotást láthatunk tőle.

Szólj hozzá!

Címkék: demoscene

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr1615904776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása