HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Beindul a termelés

2015.03.19. 22:26 Travis.CG

Kezdenek beérni a munkák. Hosszú pangás után beindult az impakt faktor gyár. Eddig ezzel a cikkel volt a legkevesebb problémám. Ez annak is köszönhető, hogy az első revízió után kapcsolódtam be a munkába.

A vizsgálatok során öt búzafajta kb. 20 metabolit szintjét mérték két évjáratban, három ismétléssel, két szövetben. SPSS-ben három táblázatra megcsinálták a MANOVA-t, de a bíráló kért még egy csomó statisztikai összehasonlítást, amit sajnos SPSS klikkeléssel nem lehetett megoldani. Legalábbis a bíráló adta időintervallumon belül nem.

Írtam egy nem túl optimális R szkriptet, ami így is 10 óra alatt lefutott és megcsinálta az összes összehasonlítást. Később kellett heatmapeket gyártani, de azok sem vettek el sok időt. Főleg, hogy PowerPointban még utólag maszatoltak rájuk.

Ez alatt az idő alatt tanultam meg, hogy különböző módon is ki lehet számolni a MANOVA-t. Természetesen a két statisztikai program máshogy számolja őket. Ez okozott némi fejtörést, mert nem tudtam azokat az eredményeket megismételni, amit az SPSS kiadott. Végül helyére kerültek a dolgok és megszülethetett ez a cikk.

Szólj hozzá!

Címkék: publikáció

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr897252699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása