HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Hogyan botránkoztassuk meg családunkat

2010.10.21. 10:45 Travis.CG

Gyakorlati útmutató adok azoknak, akik túl nyugodt, kiegyensúlyozott életet élnek, hogyan tegyék változatossá családi életüket, miként lendüljenek túl azokon a pillanatokon, amikor egy-egy beszélgetés elakad, mert nem tudjuk, mi újat mondhatnánk. Az itt vázolt módszer ahhoz is remek segítség, hogy két ellenséges családtagot kibékítsünk, mintegy új ellenséget teremtve nekik általunk.

1. Lépés: Keress hobbit.

Ez talán elsőre könnyűnek tűnik, de nagyon megfontoltnak kell lennünk. Nem választhatunk közismert, elfogadott hobbikat, melyek akár még érdekelhetnek is másokat környezetünkben. Azzal sem elégedhetünk meg, ha csak udvariasan hallgatják mondandónkat eljövendő szenvedélyünkről, mit sem fűzve a hallottakhoz. Ez csak azt mutatja, hogy szeretünk különcködni. A különcöket megtűrik, esetleg pajkosan összepillantanak a hátunk mögött, jelezve, hogy ők nem különcök. A mi célunk nem ez. Ezért olyan hobbit kell választani, ami első hallásra is a "Minek?" kérdést váltja ki mindenkiből, akibe egy kicsi jóérzés is szorult és "Ez baromság!" felkiáltást a kevésbé toleránsokból. Ilyen lehet például a legózás (szigorúan 30 év felett!), helikopter modellezés, esetleg mások által teljesen ismeretlen számítógépek gyűjtése.

2. Lépés: Spórolj.

A spórolás teljesen elfogadott a mai világban. Mást sem hallani, mint tudatos vásárlást, környezettudatosságot és egyéb zöld/öko címszavakat. Ezekkel nincs is semmi baj. Nekünk viszont ennél tovább kell menni. Prédikációkat előadni az olcsóbb margarinról, alig világító égőket beszerezni, hogy csökkenjenek az energiaköltségek. Régi termékek cseréje esetén a "Jó az még" választ adni. Ez egy nehéz szakasz. Családunk tűrőképességétől függően jó sokáig kell húzni ezt az időszakot. Közben igyekezzünk minél több pénzt felhalmozni.

3. Lépés: Költekezés.

Eljött a nagy nap! Most az összes spórolt pénzt el kell költeni az adott hobbi egy nélkülözhetetlen elemére. Legózók esetén ez egy motorizált AT-AT lépegető, helikopterezőknél egy T-Rex 900, számítógépgyűjtőknek egy AmigaOne X1000. Az sem baj, ha több pénzt áldozunk rá, mint amennyink van. Ne döntsük a családi költségvetést nagy adósságba, de ha csak szűkösen bírjuk ki a hónap végéig, az elég a siker érdekébe.

4. Lépés: Sztoikus nyugalommal hallgatni a család dühkitörését

Igény esetén a 2-3 lépések megismételhetőek, de ekkor készüljünk fel, hogy a 4. lépés meghatározatlan időközönként újra bekövetkezik. Később, ha elég ügyesek leszünk, viszonylag drága, de apróságnak tűnő tárgyakkal járulhatunk hozzá a hobbinkhoz (például új rotorlapátok, minifig készletek).

Szólj hozzá!

Címkék: életmód

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr112388007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása