HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Elbuktam a Turing-teszten

2024.01.19. 14:00 Travis.CG

Programozok, napi szinten használom a netet, szervereket felügyelek, demókat készítek, szabadidőmben olyan kütyükkel bohóckodok, amik még a geekek között is csak egy szűk réteget érdekel, és mégis

KÉPÉTELEN VAGYOK LÉTREHOZNI EGY @#!**@%OTT YOUTUBE CSATORNÁT!

Nem viccelek, nem tudom megugrani ezt a szintet. Pattanásos tizenévesek osztják az észt a kamerába, miközben nekem már a második regisztrációmat blokkolja a Google.

Az egész úgy kezdődött, hogy a Kutatási Kiválóság program keretében én nagy arccal bevállaltam, hogy ismeretterjesztő videókat fogok készíteni. El is készítettem néhány videót, majd gondoltam, feltöltöm őket a YouTube-ra, mert akkor talán látni is fogják.

Úgy döntöttem, nem piszkítom össze a már meglévő gmail hozzáférésemet, inkább létrehozok egy teljesen új accountot, ami csak a csatornával kapcsolatos dolgokat tartalmazza. Az első akadály, a telefonszám volt. Gondoltam, én aztán nem adom meg a guglinak a telefonszámomat, nem kell az nekik. Egy leírás szerint vannak olyan amerikai telefonszámok, amire ha SMS érkezik, akkor el lehet olvasni weben keresztül. Gondoltam, egy próbát megér. Nos, azokkal a telefonszámokkal nem lehet regisztrálni, a rendszer nem engedi.

Gondoltam, oké, akkor megadom a PinePhone-os telefonszámot. Sikerült is a regisztráció, fel is töltöttem két videót, majd egyéb dolgokkal kezdtem el foglalkozni. A Kiválóság Programból visszaírtak, hogy a csatorna linkje nem él. Gondoltam magamban, biztos ők bénáznak valamit, de ellenőriztem a dolgokat. Én sem tudtam elérni a linket. Megpróbáltam belépni, mire azt írták, hogy megsértettem a Gugli irányelveit, mert botot használtam a regisztrációhoz. Mi van? Tényleg elég öreg vagyok, de még bot nélkül közlekedek. Ahogy a gyalogláshoz, úgy a regisztrációhoz sem használtam botot.

Kérdezték, fellebbezek-e? Naná, nem adjuk fel harc nélkül! Leírtam nekik, mi a helyzet. Két nap múlva válaszoltak, hogy a fellebbezést elutasították, mert én botot használtam. Néztem, hogy ez most mi a frász? Újból már nem is tudtam regisztrálni a PinePhone-al, az már fekete listán volt. Közben jött a határidő, gondoltam, nem baj, biztos az nem tetszett nekik, hogy szórakoztam az amerikai telefonszámokkal, vagy az, hogy email címnek és csatorna címének ugyan azt a nevet adtam.

Elővettem a múzeumi telót, és szépen, mint egy jó fiú, regisztráltam. Új nevet találtam a csatornának (pedig az eredeti jobban tetszett), az email és csatorna cím is különböző volt. Óvatosságból most csak egy videót töltöttem fel, nem akartam, hogy kárba vesszen az idő, ha ezt a csatornát is letiltják. Egyébként érdekes módon, mikor a thumbnail-t töltöttem fel, akkor még egyszer kért egy telefonos megerősítést.

Kijelentkeztem, és vártam egy napot, hogy az algoritmusok feldolgozhassák az új információkat. Másnap megnéztem, él-e a csatorna. Élt. Gondoltam, itt az idő, hogy a második videót is feltöltsem. Ugyan arról a gépről, amivel regisztráltam, megkíséreltem a bejelentkezést. A belépésnél azt írta, hogy gyanús tevékenységet észlelt, adjam meg a telefonszámomat. Még egyszer? Minek? Azért megadtam. Erre kiírta, hogy ezt a telefonszámot túl sokszor használták, nem fogadja el. Mi van? Néztem a súgót, ami annyit írt, hogy használjak másik telefonszámot.

És nem tudtam belépni. Kis idő múlva a csatorna is eltűnt. Nekem meg nincs több telefonszámom. Csak ültem a képernyő előtt, és nem értettem semmit. Igazából most sem értem, mi történt. Miért hiszik azt, hogy botot használtam? Mit talátak gyanúsnak a bejelentkezésnél? Vagy az volt a gyanús, hogy ugyan az a videó kétszer megjelent a Google belső adatbázisában? Egy olyan videó, amit először egy blokkolt csatornán találtak? Vagy a két regisztráció azonos IP tartományból jött, és ez nem tetszik? Egyszerűen nem értem.

Még egy utolsó vad feltételezésem van: lehet, hogy már annyira szofisztikáltak a botok, hogy a bot detektáló algoritmus adott rám egy fals pozitívot. Na, mindegy. Nem a YouTube az egyetlen videómegosztó platform.

seed_35_00008.png

Stable-diffusion prompt: "human who failed the Turing-test and now he said".

Szólj hozzá!

Címkék: életmód

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr7618306637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása