HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Madárdal tanösvény

2011.07.25. 22:53 Travis.CG

A Velencei-tó mellett töltött nyaralás alkalmából megtekintettük a Madárdal tanösvényt. A túra Dinnyésről indul, de az idegenforgalmi kiadványokkal ellentétben nem egészen onnan kell indulni, ahol a térképek jelzik. A térkép szerint ugyanis azt mutatja, hogy a Gárdonyi Géza utcán kelet felé tartva a Kossuth utca után kell letérni. Ez nem igaz, a Kossuth utcán kell menni, egészen addig, amíg egy kis díszes tábla nem jelzi, hogy hol kell elhagyni a civilizációt.

Maga a tanösvény szépen rendezett, kiépített, ismeretterjesztő táblákkal van ellátva. Elhelyezkedése is igen szerencsés, mert végig egy szegélytársulás mentén halad. A szegélytársulások két eltérő élőhely határán fordulnak elő, és jellemző rájuk az ott élő állatok keveredése. Tehát egyszerre lehet látni a lápi és mezei madarakat.

Az egyetem alatt az ökológia professzorom azt mondta, hogy déli napsütésben épeszű ember nem keres madarat, mert azok elbújnak a hőség elől. (Mondta mindezt egy nyári terepgyakorlaton 12 órakor) Ennek ellenére most is elkövettük ezt a hibát, mert nem volt kedvünk hajnalban felkelni. Még így is meglepően sok madarat sikerült észlelni. (Igaz, némelyiket csak hang alapján tudtuk beazonosítani)

Egy kilátót is építettek a nádas szélére, ahonnan egy jobb távcsővel be lehetett látni a nyílt vízre, ahol a gázló és vízi madarak kolóniáját láthattuk. Az elkészült képekért elnézést kérek, nem támasztottam le eléggé a gépet.

 A gólyáknak nagyon melegük volt.

 

 Repülő nagy kócsag

Nagy kócsag felszállása

 

 Ilyen és ehhez hasonló táblák nyújtottak felvilágosítást

A madarak azt hitték senki nem látja őket

 

Szólj hozzá!

Címkék: életmód

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr343098791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása