HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Don Emeritus és a szívesség

2013.07.03. 20:47 Travis.CG

A csoportvezető belépett a gyéren megvilágított irodába. A bútoroknak pont olyan áporodott szaga volt, mint hallgató korában. El gondolkodott rajta, bizonyára az az anyag, ami ilyen szagot bocsát ki, egyben tartósítja Don Emeritust is. Ez teszi lehetővé, hogy míg lediplomázott, elvégezte a PhD-t, csoportvezető lett az intézetben, addig Don Emeritus ugyan úgy ül itt, túl a nyugdíj korhatáron és kíméletlenül ontja a cikkeket, dönt pályázatok és kutatócsoportok sorsáról.

- Beszélni szerettél volna velem! - kezdte Don Emeritus. Kevés ideje volt, nem vesztegette udvarias fecsegésre.

- Igen, Don Emeritus - kezdte a csoportvezető, olyan hangon, mintha kollokviumra készülne. Maga is észrevette ezt. Megköszörülte a torkát, és sokkal magabiztosabban folytatta. - Kihagytak a bíráló bizottságból, amelyik dönt az új szuperszámítógép beszerzéséről. Csupa matematikus és agrármérnök alkotja, akik nem tudják, mire van szüksége egy bioinformatikusnak.

- Agrármérnökök? Ismered őket? - Don Emeritus lenézte más tudományterületek képviselőit, de az agrármérnökök számára nem is voltak tudósok.

- Gáspár Tamás, Hornay Béla...

- Hallottam róluk. Gyalázatos, alacsony impaktfaktorú cikkeket közölnek genetika címen. Egyetlen modern metódust sem ismernek. Számukra a genetika kimerül a szatelliták elemzésében.

- Ahogy mondod! Ugyanígy le akarják zülleszteni a bioinformatikát is.

- Mit akarsz, mit tegyek?

- Nyomást kellene gyakorolni rájuk.

- Hmm, Gáspár Tamás közös pályázatban van az egyik volt tanítványommal, aki azóta volt kint Németországban. Béla intézetének meg Toldai Zsolt a vezetője. Ő szinte már családtag, a lányom sógorának az unokatestvére. De ha beszélek velük, tisztában kell lenniük minden részlettel. Tudsz valakit még rajtad kívül, aki ért annyira a témához, hogy a bizottság tagja lehetne?

- Senki más! - gondolta a csoportvezető, de idejében visszafogta magát. - Vannak még egy páran...

- Értem - jegyeztem meg sokat sejtetően Don Emeritus. - Kérlek írd össze pár szóban a javaslataidat. Tudod, sok hasonló szívességnek kell eleget tennem. Van egy külön mappám rá.

1 komment

Címkék: irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr725374699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása