HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Don Emeritus bosszúja

2015.05.17. 23:04 Travis.CG

Hétfőn a kutatócsoport tagjai álmosan léptek be az intézet kapuján. Gondolataik lustán pattogtak a hétvégi semmittevés és a heti teendők között, ami szokás szerint semmi produktívat nem eredményezett. Néhányan a kávéautómata adta időhúzással próbálkoztak, míg mások inkább az e-mailt válaszotották, hogy legalább a látszata meglegyen, hogy csinálnak valamit. Őket érte az első sokk.

Don Emeritus a teljes csoportnak címezett dekrétuma szerint ma megbeszélés lesz. Kilenckor. Az óra nyolc óra ötvenhét percet mutatott. Az e-mailt olvasók elrohantak a cigarettázó/kávézó kollégákhoz, leadták a drótot. Megrohamozták a WC-t, hogy a fájdalmasan hosszúnak ígérkező megbeszélés ne legyen kibírhatatlan hosszú és új világrekordot felállítva megjelentek a sötét, dohos irodában.

Nem volt elég szék. Egyedül Don Emeritus pihent kényelmesen, a többiek feszengve álltak. Az asztalon egy kinyomtatott kézirat pihent. Az elöl állók el tudták olvasni. Egy újabb toportyánt szekvenáltak!

- Kaptam egy kéziratot bírálatra - bökött ujjával a cikk felé Don Emeritus. - A kínaiak már megint meghatározták egy toportyán transzkriptómját. - A hír hallatára néhányan fellélegeztek. Tudták, a toportyán Don Emeritus szívügye, ezért minden vágya, hogy ő publikálja a genomját. Ha megelőzte volna valaki a csoportot, ebédig hallgathatnák az áldást.

- A cikk semmi újat nem mond. Kimutatták, hogy a szőr pigmentációjáért felelős génekben van egy mutáció. Ezt mi már '90-ben kimutattuk.

- Akkor születtem - szólalt meg az egyik PhD hallgató. Mindenki úgy tett, mintha nem hallották volna.

- A cikkben nincs következtetés. Csak leírják, hogy különböző programokat futtattak és milyen eredményt kaptak. Én a cikk írást a Nobel-díjas Sydney Brennertől tanultam. Ő mondta, hogy a publikációnak eredeti gondolatokat kell tartalmaznia: modelleket, hipotéziseket, következtetéseket. Ebben nincs semmi, csak az eredmények nyers közlése. Olyan szavak vannak benne, amit a bioinformatikusok szoktak mondogatni. - itt szünetet tartott. A szűk hallgatóság várt, mert tudták, Don Emeritus még nem végzett.

- És nem hivatkoznak ránk! Ez a pofátlanság teteje. Mi már akkor a toportyánnal foglalkoztunk, mikor ezek a cserebogárról tanultak az óvodában. A Dönci - volt doktoranduszom - toportyán-chipjét igazságügyi vizsgálatokban használják. Ez azt jelenti, hogy a magyar jogrend elismeri a módszert. A vizsgálatainkból három PhD dolgozat készült és több, magas idézettségű publikáció. Olyan publikációk, amik következtetéseket tartalmaznak, mert mi meg tudjuk fogalmazni őket. A toportyán ráadásul Hungarikum. Már Arany János is írt róluk. Erre idejönnek ezek a kínaiak! A bírálat nagy részét már megírtam, vissza fogom dobni. Azt kérném tőletek, hogy olvassátok ti is át a kéziratot és szedjétek össze az összes hibát, hogy beleírhassam az indoklásba.

Szólj hozzá!

Címkék: irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr627454914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása