HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Van felesleges kétmilliód? Légy bioinformatikus!

2018.12.05. 15:24 Travis.CG

Időről-időre mindenki találkozik olyan kurzusokkal, ahol a résztvevőket gazdaggá, sikeressé, esetleg boldoggá változtatják. Egyesek talán elméláznak rajta, hogy ezek a tréningek valószínűleg csak a szervezőket teszik gazdaggá, sikeressé, és ezeken keresztül boldoggá.

De ezzel a kurzussal biztos nem ez a helyzet! Hiszen ki ne akarna bioinformatikus lenni potom két millióért? A hatvan kreditről nem is beszélve! Ha így lebontjuk, akkor százezer forintért megtanulhatunk Pythonban programozni. Ugyan csak a fenti összegért a böngészőt el sem hagyva mindjárt három tudomány területet is megismerhetünk (genomikát, proteomikát, transzkriptomikát).

Ott van a Java is! Ne hallgassunk a vészmadarakra, akik a TIOBE index alapján a nyelv halálát jósolják. A Java ott fog táncolni a C++ sírján, és ez a kurzus résztvevőinek érdeme is lesz. Három kreditért kihagyhatatlan ajánlat.

A statisztikai analízisnél még azt is megtanulják a résztvevők, hány állatra van szükségünk. (Nekem már egy is elég. Főleg, ha az egyik munkatársam az.) Ezek után biztos, hogy kikérik a véleményünket a kísérlet tervezésénél és nem csak odalökik az adatokat.

Igaz, hogy a résztvevők nem fognak semmit tudni a parancssor használatáról, illesztő programokról, vagy bármiről, aminek köze van a második generációs szekvenáláshoz, de én kérdem én: két millióért mégis mit várnak? Miért kell ilyen telhetetlennek lenni? Hiszen még heatmap analízis is van, akár mit jelentsen is ez.

De siessünk, december 20 a jelentkezés határideje. Közeleg a szeretet ünnepe, lepjük meg magunkat, vagy szeretteinket egy ilyen nagyszerű ajándékkal! Én kettőt is veszek, hátha a harmadikat ingyen kapom.

Szólj hozzá!

Címkék: életmód

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr5114416816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása