HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

  • sdani: Sajnos nekem is hasonló érzéseim vannak az R kiszorulásával kapcsolatban. Remélem jobban fogja tar... (2024.04.29. 10:48) R meetup
  • sdani: Nagyon jók ezek a bejegyzések! Feszültséggel teli, fordulatos, mint egy jobb krimi. :D Abba ne hag... (2024.04.29. 10:35) Wgel CTF
  • sdani: @Travis.CG: Egy kis szerencse sosem árt. :D (2024.03.01. 13:19) A bioinformatika helyzete 2024-ben
  • Travis.CG: Szóval az akadémiai szféra mazochistává tett, amit a Pinephone-al élek ki? Hmm, érdekes összefüggé... (2023.10.05. 18:23) Új barátom az Informatikai titkárságról
  • Travis.CG: Túl nagy a hype körülötte, ezért túlzó elvárások vannak vele szembe. Ha a korábbi chatbotokhoz kép... (2023.02.28. 06:28) chatGPT, a bioinformatikus

GUS box

2021.03.07. 18:01 Travis.CG

Mivel nem sikerült megoldást találnom a GUS kártyás gép problémáira, ezért a munkahelyi nagy szanálás idején mentettem egy Pentium 1-es gépet. Beleraktam a a hangkártyát, a CD olvasót DVD-re cseréltem, és ment minden, mint a karikacsapás. A DVD olvasó is működött, nem fagyott le, mint az előző gépnél. Egyetlen hátránya, hogy soros egérrel üzemel, ezért az USB, PS2 egerek mellett már egy soros egér is van az asztalomon. Ez legyen a legnagyobb probléma.

Megpróbáltam két egérre szűkíteni a beviteli eszközök számát, de nem sikerült. Először egy átalakítóval próbálkoztam, de rá kellett jönnöm, hogy a lézeres egeret átalakítóval sem lehet rácsatlakoztatni a gépre, mert nem ad le elég feszültséget, hogy az elektronika üzemeljen. Mindenképp egy golyós egérre van szükség. Még szerencse, hogy nálam ilyen is van.

A DIN-es átalakító segítségével a PS2-es billentyűzet gond nélkül üzemelt, ezért abból nem kellett egy harmadik az asztalra. Oké, akkor elméletileg meg tudom nézni az összes GUS-os demót. És gyakorlatilag?

Először is le kellene tölteni az összeset. A Pouet.net oldalán ott vannak HTML-be ágyazva az összes információ. Egy közönséges wget-es szkripttel letöltöttem az összes oldalt, amiben felsorolták a GUS tartalmú alkotásokat. Ez könnyű volt, csak egy GET-es paramétert kellett változtatni az URL-ben. Mivel ez csak egy összesítő oldal, szükség van minden egyes alkotás adatlapjára, ahol megvannak a közvetlen linkek. Ebből ki kell nyerni a közvetlen linket, és kész.

Mivel a munkahelyi tapasztalatokból tudom, hogy rengeteg anomália fog fellépni a letöltés során, ezért először csak egy táblázatot készítettem, ahol az alkotás neve, pouet azonosítója és a letöltés linkje szerepel.

Az anomáliák persze jöttek is. Mivel ezek DOS-os programok, a 8+3 fájl név limit miatt több alkotásnak is ugyan az volt a fájlneve. Voltak döglött linkek, ahonnan már semmit nem lehetett letölteni, szerencsére ezekből kevés akadt. Egyes esetekben pedig kézzel kellett finomhangolni a letöltést, mert az elérési út nem teljesen az volt, ami a Pouet.net-en látható.

Végül sikerült! Összesen 1211 produkciót sikerült letölteni. Kényelmesen elfértek egy DVD-n.

Sajnos elsőre rosszul írtam ki, mert a Windows beépített DVD író alkalmazását használtam, ami minden igyekezetem ellenére is UDF-ben írta ki az adatokat. Természetesen pont ez az a formátum, amit FreeDOS alatt nem tudok olvasni. Másodszorra már ISO-ként írtam ki, mire mindent gond nélkül tudtam használni a GUS-os géppel.

Ez a szám elég tekintélyes. Ha csak tízet nézek meg naponta, akkor is négy hónap, mire a végére érek. Kinek van szüksége ezek után Netflixre?

Szólj hozzá!

Címkék: demoscene

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr4516442146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása