HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

  • sdani: Sajnos nekem is hasonló érzéseim vannak az R kiszorulásával kapcsolatban. Remélem jobban fogja tar... (2024.04.29. 10:48) R meetup
  • sdani: Nagyon jók ezek a bejegyzések! Feszültséggel teli, fordulatos, mint egy jobb krimi. :D Abba ne hag... (2024.04.29. 10:35) Wgel CTF
  • sdani: @Travis.CG: Egy kis szerencse sosem árt. :D (2024.03.01. 13:19) A bioinformatika helyzete 2024-ben
  • Travis.CG: Szóval az akadémiai szféra mazochistává tett, amit a Pinephone-al élek ki? Hmm, érdekes összefüggé... (2023.10.05. 18:23) Új barátom az Informatikai titkárságról
  • Travis.CG: Túl nagy a hype körülötte, ezért túlzó elvárások vannak vele szembe. Ha a korábbi chatbotokhoz kép... (2023.02.28. 06:28) chatGPT, a bioinformatikus

Tegyüke bele a kvantum-izét

2021.12.03. 00:18 Travis.CG

A kvantum szó a tudományban olyan, mint a szép nők a reklámokban. Velük mindent el lehet adni. Így van ez a következő workshoppal is, aminek a címe: Az élettudományok jövője: a kvantumbiológia. A cím kétségtelenül figyelemfelkeltő, majdnem el is mentem rá, mert el nem tudtam képzelni, hogyan kapcsolódhat össze a két tudományterület.

Végül azért hiúsult meg a dolog, mert kicsit utána néztem az előadóknak. Az első előadó ugyanis tényleg orvos, de már évek óta nem praktizál, hanem politikusnak állt, legalábbis a wikipédia szerint. Biztos remek rálátása van a tudomány új trendjeire.

Aztán ott van Szacsky Mihály, akiről kiderült, hogy tényleg egy igazi kvantumbiológus. Hőkamerával bámulja az embert, de nem ezt mondja nekik, hanem azt, hogy szomatoinfra vizsgálatot végez, amitől mindjárt másképp hangzik az egész. Egyébként ez a fickó egy külön posztot érdemelne, annyira hihetetlen, amit művel. Csak röviden: Létrehozott egy egyesületet, ami a Műegyetemi Természet és Sporttudományi Egyesület nevet viseli, ami alapján úgy adja elő magát, mintha a "Műegyetemen" oktatna/dolgozna. Publikációit a Pannon Palatinus weboldalon mutatja be, amit ő alapított.

Hajtó János a kiírások szerint az Edinbrugh-i Egyetemen dolgozik, de egy rövidített önéletrajz szerint csak 2006-ig volt ott. Ez nem akadályozza meg, hogy továbbra is az egyetem színeiben parádézzon. Azóta inkább ügyvezető igazgatóként dolgozik, tudományos munkát manapság nem végez.

Szatmáry Zoltán tényleg ért a kvantum folyamatokhoz, mert a BME Nukleáris Technikai Intézetében dolgozott, de jelenleg nyugdíjas. Elképzelhetőnek tartom, hogy ő egy aktív nyugdíjas, aki a rászakadt szabadidejét a kvantumbiológia művelésére fordítja, de ez a rendelkezésére álló lehetőségeket figyelembe véve ez valószínűleg kimerül az irodalom olvasásában, esetleg egy-két számításban.

Ábrahám György tudományosan is aktív az előadók közül. Nemzetközi és hazai folyóiratokban is megtaláltam a nevét. Nem tudom, hogyan érezhette magát ebben a társaságban.

Tóth Miklóst nem tudtam egyértelműen beazonosítani, de hajlok arra a véleményre, hogy ő is inkább a tudományos vonalat erősíti, mivel az összes általam megtalált MTA doktora címet viselő Tóth Miklós aktív, publikációs listájuk szépen gyarapszik.

A workshop biztosan nagyon sikeres lehetett, mert a rendezvény alapján megállapították, hogy az egyetem a kvantumbiológiában is kimagasló. Ez a rendezvény a Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat része volt! Ezzel ünnepeljük a magyar tudományt. Úgy gondolom, ha fel akarjuk venni a harcot az áltudományok ellen, akkor először a tudományt kellene rendbe tenni.

Minden esetre én nem tudom, mi az a kvantumbiológia, de úgy tűnik az előadók többsége sem.

Szólj hozzá!

Címkék: életmód

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr7416765514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása