HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

  • sdani: Sajnos nekem is hasonló érzéseim vannak az R kiszorulásával kapcsolatban. Remélem jobban fogja tar... (2024.04.29. 10:48) R meetup
  • sdani: Nagyon jók ezek a bejegyzések! Feszültséggel teli, fordulatos, mint egy jobb krimi. :D Abba ne hag... (2024.04.29. 10:35) Wgel CTF
  • sdani: @Travis.CG: Egy kis szerencse sosem árt. :D (2024.03.01. 13:19) A bioinformatika helyzete 2024-ben
  • Travis.CG: Szóval az akadémiai szféra mazochistává tett, amit a Pinephone-al élek ki? Hmm, érdekes összefüggé... (2023.10.05. 18:23) Új barátom az Informatikai titkárságról
  • Travis.CG: Túl nagy a hype körülötte, ezért túlzó elvárások vannak vele szembe. Ha a korábbi chatbotokhoz kép... (2023.02.28. 06:28) chatGPT, a bioinformatikus

A nemeskei szörny

2022.10.17. 23:44 Travis.CG

Az a jó abban, ha biológiát tanult az ember, hogy időnként állatokat, növényeket kell meghatározni. De nem úgy, hogy odateszik elém, esetleg lefényképezik. Nem, szájhagyomány útját kell megmondani, milyen állatról van szó. Mivel az érdeklődők másokat is bevonnak a játékba, ezért az ő tippjeiket is megkapom, mintegy támpontnak. Ennek eredményeként hihetetlenül komplex, és teljességgel használhatatlan információkat tudnak rám sózni.

Mai állatunk a nemeskei szörny munkanevet kapta. A leírást egy 82 éves, szemüveges néni adta, aki az éjszaka közepén felébredve találta szembe magát ezen ádáz fenevadak csoportjával.

nemeskeiszorny.jpg

Az állatnak sok lába van, így indított a leírás. Ez alapján a feleségemmel százlábúra vagy ászkarákra tippeltünk. Már úgy éreztük, hogy kezdünk közel jutni a bestiához, amikor megkaptuk a következő infót: ugrik. Ha ugrik, akkor ugró lába van, de én egyetlen állatot sem ismerek, amelyiknek ugró lába van és hatnál több.

Valami zavar volt a Mátrixban. Aztán kiderült, hogy nem holmi közönséges szörnnyel van dolgunk, hanem egy igazi médiasztárral. A bestia ugyanis szerepelt a TV-ben. Legalábbis egy kérdéses szavahihetőségű ember szerint. És természetesen kínából jött, mint az olcsó popit.

Ha ez még nem lenne elég, az egyik beleesett egy vödör vízbe! Bár magamban szurkoltam, hogy tudjon úszni, kiderült nem tud, de azért komoly arccal hozzátették, hogy sokára fulladt meg. Hiába, vigyázni kell ezekkel. Egyeseket még az olvadt ólom sem téríti észhez.

Végül a néninek eszébe jutott, hogy egyet agyoncsapott a szobába, és a tetem még ott lehet. Nem vagyok a mindennapos takarítás híve, de egy kínából jött soklábú, ugró izé esetén biztos kivételt tennék. Ilyen mértékű hanyagság már a Déli-sarkon is okozott némi zűrzavart.

Óvatosan közelítettem meg a helyszínt. A néni félrehúzta a szőnyeget, de a tetem már nem volt ott! Csak az egyik lába. Ez némi reményre adott okot. Nem azért, mert ha vérzik, meg is tudjuk ölni, hanem mert így közelebb jutunk, milyen faj is lehet.

Anélkül, hogy tovább húznám mindenki idegeit, a láb alapján úgy tűnt, házi tücsökről lehet szó.

A csáp és a farkserték egy rosszul megvilágított helyen tűnhetnek további lábaknak. De nem Kínából jött. Gyerekkoromban elég sok jött be a szobámba, elbújt valami szekrény mögé, és onnan ciripelt, hogy ne tudjak aludni. Szóval nem kell félni tőle, nem akar gyereket.

Szólj hozzá!

Címkék: életmód

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr7217943484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása