HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

A zelitkutatóó

2023.08.06. 23:15 Travis.CG

Eggyik nap megnyitotam a levelezést. Benne vót, hogy beválasztottak a zelitkutatók közzé. Egész pontosan a zelitkutató pilot program pilot kiválóságos program izébe. Aztarohadt! Ez mit jelent? Mostantó csak a zelitet kutathatom? Mé csak a zelitet? Én nem akarom a zelitet kutatni.

Deaztán kiderült, hogy azt akarják még jobbb legyek. Mert akik résztvesz a programon annak megmongyák hogyan legyen jobb és írgyon D1 cikket. Én akarok írni D1 cikket, de hát franc tuggya hogy kő azt írni. Ezt má meg ke mondanijuk nekem.

És akkó aztatat mondtam, hogy bennevagyok. És hivatalos lett hogy zelitkutató lettem. És akkó kellett regisztrálni a múdira vagy moodira. Ami kicsit más, minta többi? De senki a résztevökk közű nem tudott regisztráni. Mert nem tuttuk, hol a múdi. A programm vezetői meg nem árúták el. Aztán a guglival megkerestettem. Beirtam, hogy inrul, meg minden. És én megtaláltam múdit, ami az előrning vót. Megirtam mindenkinek, mire én lettem menő a zelitkutatyók között. Azzota nekem ír ják a levelet, ha nem meggy a múdi. De montam, hogy ne irgyanak nekem, mert én is csakk ojan tahó vagyok akit ki ke okkosítani. Én nem tok másokat okosittani mert nekem is okosodnom kő.

Aztán vót megnyitó is. Zúmon. Megmonták, hogy a zegyetem mostmá elitegyetem lett, me benne van a top100-ba. És a zegyetem top100 akar maradni, mert azzal lehet menőzni. Ezé felkérték a Mérfődkövet, ami még intézett is, hogy csinájjanak még elitebbet a zegyetembő. Emondták, hogy 100 zelitkutatót választottak ki, mert a zegyetem öszes hivatkozásának 50%-t ők produkáták. És a többiek akkó micsinátak? Ménem őket javittyák fő, he? Mé minket, akik tuggyuk hogy kő cikket írni? Dehát ők tuggyák hogy köll elitegyetemet csinálni, én nem tok sömmit.

Megis kérdezzte az eggyik zelitkutató, mégis mit tud eza Mérfődkő? Mondta, hogy má 30 éve kutat. Tuggya mi azaz újjság, amibe lehet publikáni. Mégis mit tudnak mondani neki a bugrisok? Lehet, nem szószerint eztetet mondta, de ez vót a lényeg. És akkó a bugrisok megmondták, hogy ők megnézték a külfődi egyetemeket. És ott megnézték miket kapnak a kutatók és azt kapjuk mi is. Kivéve kutatási pénzt, kivéve műszereket, kivéve vegyszert,  kivéve mentessülést a közbeszerzés alúlt, kivéve fojékony szappant a budiba, kivéve tonert a nyomtatóba, kivéve védelmet, hogy ne rugjanak ki. Ja, nálunk senkitnem rugnak ki. Nálunk racionalizájják a létszámot. És a létszámm egyre racionálisabb.

De kapunk angolszövegfordítást. Ha nem hósszú a szöveg. Kapunk mentesületet a zoktatástól. Bár programm ideje leginkáb nyáron van. Kapunk kutatói szabit, de csak kéthétit. Kapunk konferecia támogatást, ha nincs mesze a konferencia. És nem drága. Ebbő a sok jóbúl lehet kettőt választani. Amit mindennki kap, az a zsé és a láthatóság. Mer a kutatok nem elég láthatóak. Én gyorsan megnéztem a kezem, de láttam. Mer apám nem vót üveges. Viszont a zúm kamera ki vót kapcsóva. Lehet ezé nem látttak. De aztatat monták, hogy csinának egy honlapott, ahó mindenki látható lesz. Ez jó, mégse kell bekapcsóni a zúmkamerát.

De csak akkó kapunk zsét, ha válalunk valamit. Például irunk D1 cikket félév alatt. Vagy kóperálunk valakivel. Vagy terjesztyük az ismeretet a nemkutatók közt. Vagy pájázunk. Vagy kapcsolatott építünk. De nincs elég majter. Hogyan épittsek így? Pláne kapcsolatot.

Aztán vót találka is. Az összes elitkutatót beterelték egy terembe és mindennki kapot egy istennevet. És meg kellett keresni a hasonszőrű isteneket. Hangozás alapján azték isten vótam, de nem ismertem a többi azték istent. Csetdzsipiti meg nem vót. A többi azték isten sem ismerte egymást, ezért bajba vótunk. Aztán a sok tanácstalan végű egymásra talát. És kiderűt, hogy mennyit dógoznak a többi zelitkutatók. Benne vannak bizoccságokban, takságokban. Mentorának, meg minden. Monta is az eggyikük, hogy a munkálya nagy része "nem számit", mer csak megbeszélés, kérelem íráss, kapcsolatartás. Mégis ez viszi el az ideje nagyrészit.

Másikuk aszt monta, sokk az oktatás, de senki nem tuggya átvenni. Akkó hogy kérjen mentesséket? Meg ott a kutatói szabi. Addig azok csinájják a melót, akik nem elitek? Aztán odagyütt egy másik zelitkutató és kérdezte hogylehet virágillat genetikát csinálni. Aztán beszéltünk. És kiderült, hogy az illat rigazából vegyület. A virágró meghogy igazábó gomba. Tehát nem is az kellett neki, amit mondott, de monta, hogy ő fizikuss. Ezé megbocsátottam neki.

Szóva reszkessen mindenki. Én vagyok a zelitkutató!

Szólj hozzá!

Címkék: életmód

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr5918181583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása