HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Cseppet sem objektíven: Assembly 2013

2013.08.19. 23:47 Travis.CG

Idén is összegyűltek a számítógépek szerelmese, hogy összemérjék erejüket különböző viadalokon. Volt robot párbaj, számítógépes játékok és természetesen demoparti is. Jelen poszt erről az utolsó mérkőzésről fog szólni.

Nekem a legnagyobb öröm, hogy látom visszatérni Maxont a HBC-ből, aki korábbi tevékenységéhez képest csak egy képpel jelentkezett, de nem kell elégedetlennek lenni. Most egy kép, később egy egész wild. Az erős mezőny miatt 13-ik lett. Nem csoda, hiszen igen komoly ellenfelekkel kellett megkűzdenie.

A zenék eddig nagyon tetszettek. A lejátszási listámban is túlnyomó többségében Assemblyről származó zenék vannak. Idén gyengébb volt a felhozatal, nem is fog bővülni a gyűjteményem. Számítottam valami kellemesre Aikapallotól, de csalódnom kellett. Maga a zene nem volt rossz, de hiányzott belőle a tűz.

A Tekotuotanto csapatról két dolgot kell tudni. Ez az egyetlen csapat, akinek csak másolni tudom a nevét, leírni nem. Kimondani pedig soha nem is próbáltam. A másik, hogy szinte csak wildot készítenek. Idén megpróbáltak egy 4k-t is, ami olyan jól sikerült, hogy elvitték vele az első helyet. Filmük ismét poénos volt, még ha nem is nevettem magam könnyesre. A robotos film is érdekes volt, talán lehetett volna ez az első.

Demók terén már nem láttuk azt a színvonalat, amit az előző években megtapasztalhattunk. Néhány demó annyira gyenge volt, hogy akár én is programozhattam volna. A nyertes Return nem volt rossz alkotás, de hiányzott belőle az összhang. A jelenetek valahogy nem alkottak egészet számomra. Fórumokon kifogásolták a nagy fájlméretet, mások az árnyékok hiányát. Szerintem ezeken az apróságokon túl lehet jutni, ha a bemutatott történet egészet alkot.

Természetesen agyatlan hardverekre tervezett demókból sem volt hiány. Az Androidra írt releasek szóra sem érdemesek, hiszen van rá SDK, fejlesztőkörnyezet, meg oktatási anyagok netszerte. Egy metró kijelzőn viszont még nem láttunk demót. Eddig.

Összességében az idei Assembly nem volt eget rengető. Volt néhány érdekes produkció, de nem tartom valószínűnek, hogy bármelyiket is megnézem másodszor.

Az alkotások megtekinthetőek itt és itt.

Szólj hozzá!

Címkék: demoscene

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr675455142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása