HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

MoonShine dráma

2023.10.31. 23:26 Travis.CG

A scene azért is jó, mert vannak kis pocsolyákban jó nagy viharok. Ezeken lehet csámcsogni. A legfrissebb velőscsont a következő: A csapatot eredetileg Seffren alapította, vezette. Amolyan régi, tapasztalt veterán szövegeket nyomott a csapat Discordján, amiben nem is volt okom kételkedni. De néha voltak olyan megjegyzései, amire én felhúztam a szemöldököm.

Az egyik ilyen, amikor azt írta, hogy demót készít Windowsra, de nem használ OpenGL-t vagy DirectX-t, hanem közvetlenül ír a videó memóriába. Majd nevetve hozzátette, hogy lefagyott az egész. Kérdeztem tőle, mégis miként tud user space-ből olyan kódot írni, ami közvetlenül GPU memóriát címez? Csak annyit írt, hogy rendszergazdai jogosultágokkal kell futtatni a demóját. Nem értek a Windowshoz, de szerintem ez egy hülyeség. De még ha igaz is, kompón pont ezért nem fogják leadni. Szóval fölösleges ilyen nyakatekert módon demót írni. Épp a Function-ös demómmal voltam elfoglalva, ezért nem is foglalkoztam vele különösebben. Azt írta, a TRSAC invitáción dolgozik, amit szintén Function-ön fognak bemutatni. Mint gondolom tudjátok, ott nem adtak le TRSAC invitációt.

A másik furcsaság, hogy bár elmondása szerint folyamatosan demókat kódolt, ebből soha nem mutatott meg egy fikarcnyit sem. Általában aki folyamatosan arról beszél mennyit dolgozik, az azért tesz ezt, mert nem csinál semmit, ezért kompenzálnia kell. Én ezt a kompenzálást éreztem, meg a folyamatos kifogásokat. Többször írtam neki, hogy ha kell segítség, csak szóljon, de soha nem reagált rá.

A harmadik furcsaság a csapat weboldalával kapcsolatos munka volt. Ez kb. abból állt, hogy havonta írt az embereknek, hogy mikor lesz kész. Én naívan azt hittem, volt már egy megbeszélés, le van tisztázva, mi a feladat, csak ezek a lusta scenerek nem készítik el. Kiderült, nincs design, nincs regisztrált domain, nincs szerver, sőt, Seffren azt sem tudja, mit akar látni a weboldalon. Tehát koncepció sincs. Képzelhetitek, mennyire haladt a munka.

Végül eljött a TRSAC, nem volt se invitáció, se release. A hazugságok kezdtek feltornyosulni, mire mindenki legnagyobb meglepetésére a csapat vezetője kiszállt a csapatból. Elmondása szerint annyit kell a MoonShine ügyével foglalkozni, hogy nincs ideje kódolni. Úgyhogy most vezető nélküli csapat vagyunk.

Szólj hozzá!

Címkék: demoscene

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr8318246019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása