HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

  • sdani: Sajnos nekem is hasonló érzéseim vannak az R kiszorulásával kapcsolatban. Remélem jobban fogja tar... (2024.04.29. 10:48) R meetup
  • sdani: Nagyon jók ezek a bejegyzések! Feszültséggel teli, fordulatos, mint egy jobb krimi. :D Abba ne hag... (2024.04.29. 10:35) Wgel CTF
  • sdani: @Travis.CG: Egy kis szerencse sosem árt. :D (2024.03.01. 13:19) A bioinformatika helyzete 2024-ben
  • Travis.CG: Szóval az akadémiai szféra mazochistává tett, amit a Pinephone-al élek ki? Hmm, érdekes összefüggé... (2023.10.05. 18:23) Új barátom az Informatikai titkárságról
  • Travis.CG: Túl nagy a hype körülötte, ezért túlzó elvárások vannak vele szembe. Ha a korábbi chatbotokhoz kép... (2023.02.28. 06:28) chatGPT, a bioinformatikus

Cseppet sem objektíven: Experience

2013.12.23. 09:40 Travis.CG

Előre bocsátom, nem voltam Experience-n. Elkezdtünk készíteni egy demót, de olyan korai fázisában akadt el a munka, hogy nem láttuk értelmét tartalék terv készítésének sem. Videót még tudtunk volna készíteni, de a szervezők kijelentették, hogy csak futtatható nevezések lehetnek. Release nélkül meg nem megyek.

Viszont átélhetjük az Experience hangulatát, mert itt a levetített demók listája. Már terveztem, hogy írok más partikról, de addig húztam-halasztottam a dolgot, míg érvényüket vesztették. Ebben a leírásban ezt is pótolom.

A lista

izotop by fresh!mindworkz Mivel is kezdődhetett volna az Experience, mint a szervezők saját alkotásával?
Small Beginnings by VRTX
Nagyon szép effektek, a zene is jó, de nekem nem lesz a kedvencem.
refleXion by Adapt Ez egy érdekes demo, még akkor is, ha néha nem is lehet tudni, mit is lát az ember.
Primitive beings by Dead Roman A Functionon látott alkotás. Letisztult, szép demó, de semmi meglepő.
Muoto by Traction & Brainstorm Ez az alkotás is bizonyítja, hogy nem kell feltétlenül kipaszírozni a GPU-t, hogy kellemes, élvezhető demót kapjunk. A néző még a kóder színeket is megbocsátja.
Turtles all the way down by Brain Control Ezt az intrót akár mi is csinálhattuk volna. Na, nem a technikai bravúrok miatt, hanem mert van benne DNS.
905509 by Stroboholics Verjük szét kalapáccsal. Ez lehetne a jelmondata ennek a 64k intrónak. Egyébként nagyon bravúros.
Astral Flux by Inque Ez az alkotás nekem személy szerint nem tetszik. Főleg a zenéje idegesítő.
Neuron by TBC & Loonies Nem ez a TBC legjobb 4k-ja, de jól összerakott és ötletes.
Nothing is safe by Cocoon Francia durvulás. Ez a demó nagy vihart kavart, mert bár a készítők kaptak engedélyt a zeneszerzőtől, hogy felhasználják a zenéjét, a demóban mégis valami miatt a digitális vízjeles változat szerepel. Ezért sokan azt gondolták, hogy lopott a zene.
Mo’saik by Focus Design Ezt az Amigás alkotást elsősorban a zene viszi el a hátán, de az nagyon. Az ipari létesítményeken pörgő alakzatok csak ráadás.
Norwegian Pillow by Dekadence A másnaposság demóba kifejezve.
Thrice by Dekadence 64k Amiga vadulás, klasszikus alapokon. Kár, hogy a legütősebb részeket mindjárt az elején elsütik.
Stealth Ranger by Moods Plateau Az egyik magyar scener, Charlie - teljesen jogos - tömjénezése ez az alkotás. Ha megnézzük, azt is megértjük, miért.
fracture by Focus Design [web] & In-Sect & Danish Underpants Brigade
Machinist by Elude Az Amiga mesterei ismét nagyot dobbantottak. Most épp pixel shadert implementáltak.
Smoke & Mirrors by Ghostown & Loonies Steampunk stílusú Amiga demó dallamos zenével.
5 faces by Fairlight & Cloudkicker Valós idejű sugárkövetés, törés effekt. Akinek nincs brutál videókártyája, annak csak a YouTube-on élvezhető alkotás.
Calcifer by Still A Still stílusára jellemző pszichedelikus 4k. Nagyon szépek a fények benne.
RedShift by TLM & Gloom Erről az alkotásról már írtam a Function kapcsán. Nem ismételném.
Exoframe by Cocoon A franciák remek demo motorja tartogat még meglepetéseket. Például ezt, ami második lett Revision-ön.
Kohlenstoffeinheit by Akronyme Analogiker Nagyon hangulatos 4k. Mikroszkópikus lényeket utánzó alakzatokkal.
Wishful Twisting by Fnuque & Loonies Érdekes koncepció. Ez ugrik be, akár hányszor megnézem ezt a 4k-t. Remekül szinkronizált, színes képkavalkád.
Artifacts by illogictree Pszichedelikus utazás neonfényben. A Tokyo Demofest első helyezettje.
Project:ion by Nuance & Vantage Ha más neonfény, legyen teljes. A Nuance és a Vantage közös produkciója mentes az unalomtól.
Apocalypse when by Fairlight A Function egyik nagy meglepetése. Sokat kritizálták, hogy az autó olyan, mint egy játék, a lovak elnagyoltak, de nagyon hangulatos kis demó.
Return by pyrotech Ennek a demónak megvolt minden esélye, hogy halhatatlanná váljon. Remek keretbe fogott történet, mégis a látvány elhanyagolása és a nehezen érthető kapcsolat a jelenetek visszaütött. Pedig több ilyen stílusú demóra lenne szükség.

A demok


Két demó és két intro volt összeömlesztve. Sarkiróka a jó öreg 256b kategóriát választotta. Ügyesen alkalmazott egy spirál rajzoló függvényt és még a DOS mód egyik jellegzetességét is felhasználta a látvány fokozására. Feryx is egy egyszerű effektet vitt képernyőre, mindezt a leírások alapján nagyon gyorsan. A Bruteforce demóban egy részecske rendszer dobozba zárt kalandjait láthatjuk. A produkció sebessége alapján azt is gondolhatjuk, hogy a cím a megjelenítő algoritmust jellemzi. Egyébként nagyon ötletes, a jövőbeni produkciókat zenei oldalon lenne érdemes fejleszteni. A nyertes demót nem tudtam megnézni, mert valami miatt nem fut a gépemen. A 64k korlát miatt a diagnosztikai hibaüzenetekre nem is számíthatok. A leírások alapján egy dinamikus demó, amiről terveztem írni egy kis szösszenetet.

Gratulálok a nevezőknek, remélem jövőre én is megmérkőzhetek velük.

Szólj hozzá!

Címkék: demoscene

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr775681149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása