HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

  • sdani: Sajnos nekem is hasonló érzéseim vannak az R kiszorulásával kapcsolatban. Remélem jobban fogja tar... (2024.04.29. 10:48) R meetup
  • sdani: Nagyon jók ezek a bejegyzések! Feszültséggel teli, fordulatos, mint egy jobb krimi. :D Abba ne hag... (2024.04.29. 10:35) Wgel CTF
  • sdani: @Travis.CG: Egy kis szerencse sosem árt. :D (2024.03.01. 13:19) A bioinformatika helyzete 2024-ben
  • Travis.CG: Szóval az akadémiai szféra mazochistává tett, amit a Pinephone-al élek ki? Hmm, érdekes összefüggé... (2023.10.05. 18:23) Új barátom az Informatikai titkárságról
  • Travis.CG: Túl nagy a hype körülötte, ezért túlzó elvárások vannak vele szembe. Ha a korábbi chatbotokhoz kép... (2023.02.28. 06:28) chatGPT, a bioinformatikus

Cseppet sem objektíven: Assembly2014

2014.08.19. 22:16 Travis.CG

Idén az Assembly csalódás volt. Nagyon kevés alkotás fogott meg. Ezeket röviden bemutatnám:

Korábban szívesen mazsoláztam ezen parti zenei kínálatából. Három zenei compó is volt (fast, dance, listen) és tényleg a demoscene krémje indult rajta, mégis csupán King Thrill Guru Meditationja fogott meg. Meglepetés volt számomra, hogy nem volt egyetlen dubstep sem.

A grafikai mezőny erős volt. Sok, különböző technikával készült kép készült és üdítő volt látni, hogy nem csak 3D rendert készített minden induló. A nyertes kép azért így is kemény:

Tekotuotanto nem készített vicces videót, de készített vicces játékot. Egy teljes irodát kell leszanálni 20mp alatt. Nagyon tetszett.

Az 1k introk valahogy lelketlenek voltak. 256byteban annyira igyekeznek az emberek ötleteset alkotni, de itt a legtöbben megakadtak a "csapjunk össze valamit ShaderToy-ban és adjuk ki" szinten, hogy unalmasnak hatott mindegyik. Kivéve persze a nyertes Superstructure, akik megmutatták, hogy van még potenciál ebben a kategóriában is.

Idén csak egy vicces film készült 4 féle technika felvonultatásával, a Business trip. A Kitchen lehet, hogy vicces volt, én viszont nem nevettem rajta.

Demó kategóriában az első három helyezett elég erős volt. A Fairlight nem hazudtolta meg önmagát, nyert, de csupa hazugsággal. Még a csapat nevét is letagadták és one studio off néven kiadták a Black and White Lies-t. Csupa fekete-fehér vonallal bemutatott átlátszó hazugság. Alapvetően tetszett az egymásra rétegezett szó és jelentéstartalom. A látványról inkább filozófiai síkra terelték ezzel mondandójukat.

A Nuclei is ötletes volt. Látszik, hogy a fiúk sokat gyúrtak a kódra. Kicsit zagyva volt, hogy mit is csinál a kis robot, de a látványra nem lehet panasz. A demó motorjuk látszólag fel van vértezve minden jóval, kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle legközelebb.

Farbrausch is kitett magáért vonatos demójával. Ők a hiper-realitás ábrázolástól eltérő módszert választottak, amitől kevésbé látszik, mennyi munka is van ebben az alkotásban. Nekem legjobban ez tetszett.

Szólj hozzá!

Címkék: demoscene

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr626610015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása