HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

  • sdani: Sajnos nekem is hasonló érzéseim vannak az R kiszorulásával kapcsolatban. Remélem jobban fogja tar... (2024.04.29. 10:48) R meetup
  • sdani: Nagyon jók ezek a bejegyzések! Feszültséggel teli, fordulatos, mint egy jobb krimi. :D Abba ne hag... (2024.04.29. 10:35) Wgel CTF
  • sdani: @Travis.CG: Egy kis szerencse sosem árt. :D (2024.03.01. 13:19) A bioinformatika helyzete 2024-ben
  • Travis.CG: Szóval az akadémiai szféra mazochistává tett, amit a Pinephone-al élek ki? Hmm, érdekes összefüggé... (2023.10.05. 18:23) Új barátom az Informatikai titkárságról
  • Travis.CG: Túl nagy a hype körülötte, ezért túlzó elvárások vannak vele szembe. Ha a korábbi chatbotokhoz kép... (2023.02.28. 06:28) chatGPT, a bioinformatikus

Revision 2022, pályára állunk

2022.05.01. 22:32 Travis.CG

Mivel idén is az online térbe került a Revision, a szervezők csavartak egyet az eseményen, és helyi szatellit partik szervezésére bíztatták az embereket, hogy a semminél több legyen a party feeling. Magyarországon két helyszínen szerveztek buli pótlékot: Budapesten a Vault 51-ben és Gombán. Akit érdekel, itt elolvashatja Vickey élménybeszámolóját.

Idén nem készültem semmivel. A magyar indulókat Gargaj gyűjtötte össze ebben a cikkben.

Zenék

Gargaj első lett procedurális zenében. Ezt leszámítva számomra az összes zenei kompó teljesen felejtős volt. Próbáltam többször visszahallgatni őket, hátha valamelyik mégis megragad bennem, de nem volt eredménye. Furcsa módon még az oldscool zenék voltak azok, amelyek a legkevésbé borítottak ki, pedig hosszú távon nehezen szoktam elviselni a sok pittyegést.

Grafikák

Bármelyik grafikai kompót is néztem, egyik sem tetszett. A 3D rém primitív volt. A sok animált GIF unalmas. A fotók egy-két érdekes képtől eltekintve sablonosak voltak. Két fotó ráadásul jobban illett volna a grafikai kompókba, mert kizártnak tartom, hogy azokat a lézer-szerű vonalakat számítógép nélkül csinálták. Az egyiknél nem is mellékeltek eredeti képet (a szabályok szerint kellene), a másiknál meg olyan képeket mellékeltek, amelyik nem is hasonlít a végeredményre.

Animációk

Két produkciót érdemes csak megemlíteni. Ebből a Desert Dream 2022-be rengeteg energiát öltek, de egy elég szerencsétlen időszakban adták le. Most, hogy minden médiumon a háború szörnyűségei vannak, elég nehéz jól szórakozni egy idegen invázión. A második helyezett Dystopic Nightmare viszont minden ízében eltalált alkotás.

Intrók

Az Amigás intrók közül a Software Failure Antelogiumja olyan volt, mint egy mini demó. Annyi rész volt benne, hogy az ember azon gondolkodott, hogyan fértek el egy intróban? A másik kedvencem a LogicOS volt. A grafika nagyon egyszerűnek hatott, de ez ne tévesszen meg senkit. A hangüzenet biztos megnehezítette a méretkorlát fenntartását.

A PC4k. Ezen bealudtam. Ötletesek voltak, de nem volt semmi világmegváltó. A legjobban az Addict intrója tetszett, mert volt a legjobb a zene. Az első három helyezett zenéje elég szegényes lett. A győztes intró ráadásul olyan volt, mint egy procedurális grafika nyolc kameraállásból.

A 256b intrók tetszettek. A forgó Föld nagyon ötletes volt, de a Linerider volt az, ami belopta magát a szívembe.

Demók

Az idei Amiga demók rém gyengék voltak. A győztes Soul Strain nagyon repetitív volt. A demó fele szövegből állt. Egy intró szintjét ütötte csak meg. Mentségére legyen mondva, hogy kezdő Amigás csapatról van szó. Szerencsére az oldskool demók hozták a szintet. Nem kell nagy dologra gondolni, viszont korrekt munkák voltak. Kiemelném a Quantum Leap demót, mert KC 85-re írták, ami - kis utánanézést követően - kivívta nálam a legrondább számítógép díját. A Videoton ehhez képest iparművészeti alkotás.

Nem hittem volna, hogy valaha ilyet írok, de a PC-s demók mentették meg a napot. Tizennyolc alkotást adtak be, akadtak töltelék demók is közöttük, de egyharmada teljesen rendben volt. Kevin, a Spacepigs visszatérő főszereplője kezd kicsit megkopni, már fele annyira sem vicces, mint régen. A Futuris viszont nagyon magára talált az Unreal Engine-el. Egyre színvonalasabb alkotásokat láthatunk tőlük. Idén például ők nyerték a compót. Igaz, egyetlen erős csapat sem indult.

Szólj hozzá!

Címkék: demoscene

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr4917809677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása