HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Sírós kislány visszatér

2015.01.26. 00:05 Travis.CG

Intézetünknek valami különös vonzása lehet, mert akik egyszer elhagyták, valami úton-módon visszatérnek. Nem történt ez máshogy a Sírós kislánnyal sem. Mindent hátrahagyva elment banki asszisztensnek és úgy tűnt a tudományt ismét hatalmas veszteség éri. Mivel még nem volt meg a diplomája, visszatért, hogy két hónap alatt megoldja ezt a problémát és MsC-vel felvértezve elmenjen Németországba PhD-zni.

A visszatérés nem ment zökkenő mentesen. Először is képtelen volt egy távoli gépről adatokat letölteni. Az scp-vel kinti gépről akarta a tűzfal és millió router mögött elhelyezkedő munkaállomását elérni. Pedig az infrastruktúra mit sem változott, mióta elment (még a felhasználói fiókja is megvolt a távoli gépen). Az említett távoli gép egyébként egy másik egyetem tulajdonában van, de mivel a csoportunk vezetőjének ott is van állása (és ő a gép egyik rendszergazdája), ezért használjuk. Pédának okáért ott tároljuk a nyers szekvenálási eredményeket is.

Ez az állás sajnos megszűnt, de a kapcsolat megmaradt és továbbra is úgy használjuk a gépet, mint eddig. Ezt a Kislánynak is megemlítettük, aki viszont nem egészen így adta tovább a nedves laboros kollégáknak. Alig fél órával később megjelent két másik csoport vezetője és nekünk estek, hogy most mi lesz az ő szekvenciáikkal, mert le akarják törölni a távoli gépről. Hiába magyarázták nekik, hogy nem kell pánikolni, mert van biztonsági mentés nálunk is, a szervert továbbra is használhatjuk, csak egy állás szűnt meg. Az érveket meg sem hallották, csak hajtogatták, hogy az ő adataikat törölni fogják. Olyan volt az egész, mint az Inception. Elültettek egy gondolatot a fejükben, ami túlbúrjánzott.

Később kiderült, hogy ők is elkezdtek biztonsági mentéseket csinálni az egyik PhD hallgató laptopjára. Pár nap múlva felkerestek egy másik csoporttól is, hogy egy USB-s vinyóra mentsek le "mindent".

Egyik nap közölte, hogy őt nem csak azért vették vissza, hogy megcsináljon bizonyos elemzéseket, hanem azért is, hogy bioinformatikát oktasson. Azzal táskájából elővett egy tabletet és elindult tanítani. Ezt már csak azért sem értettem, mert a múlt év végén tartottunk bioinfó oktatást.

Annyi biztos, mióta itt van, nem unatkozunk. De van egy olyan érzésem, azután sem fogunk, hogy ő elmegy.

Szólj hozzá!

Címkék: életmód

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr207109163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása