HTML

Az élet kódjai

Csináld maga. Senki nem csinálja meg helyetted.

Friss topikok

Bevezetés a számítógép rendelésbe

2023.09.08. 11:17 Travis.CG

Üdvözlök mindenkit az első órán. Itt meg fogják tanulni, hogyan rendelhetnek számítógépet lassan és idegörlő módon egy nagyhírű egyetem berkeiben. Jegyzetelni nem szükséges, mert úgyis újabb és újabb akadályokat találnak ki, amivel mi oktatók sem tudunk lépést tartani. A vizsgára bocsátás feltétele különböző öngyilkossági módok előkészítésének bemutatása. Visszajelzéseink alapján erre a tudásra van a legnagyobb szükség, miután a való életben is megpróbálnak rendelni.

Frontális oktatás lesz, ami azt jelenti, hogy maguk ülnek és kussolnak. Grimaszolás megengedett, ezt úgyis gyakran fogják csinálni, miközben a gazdasági csoporttal kommunikálnak.

Most beszélni kellene, mi is az a számítógép, de teljesen felesleges, mert a titkánők sem tudják mi az. Bár az órák során én a titkárnő kifejezést használom, tudniuk kell, hogy az adminisztrációs szakreferens, adatbeviteli manager és egyéb titulus mind ugyan azt takarja. Egy cseppet se érezzék magukat rosszul, a maguk háta mögött ők is derogáló kifejezésekkel beszélnek önökről, úgy mint: tökkelütött tudós, beképzelt majom, de a bukó paraszt is előfordul. Ez utóbbit akkor aggatják az emberre, ha a megrendelő nagyon szívére veszi az egész rendelési procedúrát és megfeledkezik magáról.

Épp ezért már az elején leszögezzük: ez a kurzus nem arról szól, hogy sikerüljön egy rendelés. Ez a kurzus arról szól, minél kevésbé legyen sikertelen. Ha észben tartják, hogy itt nem nyerhetnek, sokkal több hajszáluk marad, és kevesebb gyomorpanaszuk lesz. Való igaz, számítógépük sem lesz, épp ezért olyan népszerű az Abakusz+Palatábla gyorstalpaló kurzusunk.

Tehát először összeállítják álmaik számítógépét, amit még a pénzükből meg tudnának venni. Jól nézzék meg, mert többet úgysem fogják látni. A rendelés leadása után akár ki is dobhatják. Egy anekdota szerint egyszer valaki tényleg azt kapta, amit megálmodott, de rá fél órával később elvitték a gépet, már rájöttek, hogy összecserélték egy vezető beosztású ember rendelésével.

Szóval, miután összeállították a konfigurációt, jöhet a közbeszerzés. Aki nem tudná, ez mit jelent, annak egy neves közgazdász magasztos szavaival tudom illusztrálni: gagyit drágán. Ha valakiben felmerül a kérdés, hogy ennek mi értelme, annak elmondom: a spórolás. Most többen láthatóan lefagytak a padsorokban, pedig egy átlagos hollywood-i film sokkal több logikátlan részletet tartalmaz, és azon könnyedén átlendülnek.

Miután leadták az álom konfigurációnál sokkal gyengébb gép árajánlatait, akkor jön a második akadály: a titkárnő. Ők általában olyanok, hogyha átállítják a gépüket dupla klikkelésről szimpla klikkre, akkor két év múlva sem fogják érteni, miért indul el egymás után két Internet Explorer. De ez nem akadályozza meg őket abban, hogy például a szerverre leadott konfigurációjukat asztali PC-re cseréljék, mondván, hogy "ugyan olyan".

Innentől kicsit lelassul a rendelés. Általában két-három hónap múlva kapnak emailt, amiben különböző okok vannak felsorolva, miért nem indult el a rendelés. Ezekért az okokért mindig önök lesznek a felelősök, teljesen mindegy, milyen gondosan jártak el. Amennyiben két hónap után önök érdeklődnek a rendelés állása felőle, akkor maguk "türelmetlenek", akik nem veszik figyelembe mennyire túlterhelt az adminisztrációs részleg. Ezért ezt nem ajánljuk.

Egy idő után valamelyik eset be fog következni: megszűnik a forgalmazó cég, elavul a megrendelt termék, esetleg az árak emelkednek. Ilyen esetben azonnal újra kell indítaniuk az egész eljárást.

Ezzel el is érkeztük óránk végéhez. A kurzus további részében meditációs technikákat, stresszkezelést és illegális, nyugtató hatású drogok beszerzését fogjuk megismerni. Gyakorlati foglalkozáson azt vesszük végig, hogyan vessük le magunkat magas helyről, vagy miként ugorjunk vonat elé. Üzemlátogatás is lesz egy pszichiátriai klinika zártosztályán, hogy végül ismerős helyre kerüljenek. Köszönöm a figyelmet.

Szólj hozzá!

Címkék: életmód

A bejegyzés trackback címe:

https://cybernetic.blog.hu/api/trackback/id/tr6218210123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása